SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kosovalı Bakan Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Kosova'nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Lütfi Zharku, "Türkiye ile ticari ilişkilerimizi artırmak istiyoruz" dedi.

Yapı ve Doğalgaz Fuarı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Lütfi Zharku, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyaretinde, yeni bağımsızlığını elde eden Kosova hakkında bilgi veren Bakan Lütfi Zharku, Türk işadamlarını ülkelerine yatırıma davet etti. Kosova'ya termik santralin önümüzdeki yıl yapılacağını söyleyen Zharku, "Ticari ilişkilerimizi artırmalıyız. Bu nedenle Türk yatırımcıları ülkemize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kosova'nın Birleşmiş Milletler'e kısa sürede gireceğini de ümit ettiğini dile getiren Bakan Zharku, "Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan Türkiye'ye müteşekkiriz. Komşu ülkeler de tanıdı. Ülkemiz, bağımsızlığı tanındıkça daha gelişecek ve büyük bir ülke olacaktır" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise Malatya'daki işadamlarının Kosova'ya bir iş gezisi düzenlemelerini önerdiklerini belirterek dünya kayısı başkenti olan Malatya ve kayısı hakkında bilgi aktardı.

Ziyaret sırasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Lütfi Zharku, Vali Halil İbrahim Daşöz'e Kosova'da şehit edilen Sultan Murat'ın Kosova'daki türbesinin fotoğraf tablosu, Kosova bayrağı ve diğer hediyeler verdi. Vali Daşöz de Bakan Zharku'ya plaket ve tepside kuru kayısı hediye etti.

TSO'DA..
Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Lütfi Zharku, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İnönü Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

MTSO'yu ziyarette konuşan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Lütfi Zharku, “Türkiye ile ticari ilişkilerin arttırılmasına ihtiyacımız var. Eğer bir başka ülkeden bir ürün alacaksak, Türkiye'den almayı tercih ederiz”diyerek, Türkiye'den gelecek yatırımları beklediklerini vurguladı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, en kısa sürede Kosova'ya Malatya heyeti olarak ziyaret etmek istediklerini belirterek, “Geçmişte Osmanlı toprakları olan Kosova'nın bizim için ayrı bir önemi var”şeklinde konuşup, geçtiğimiz şubat ayında bağımsız olan Kosova'ya başarılar diledi.

Erkoç, daha sonda Malatya ile ilgili bilgi bakan'a verdi. Malatya'da gıda ve tekstil ağırlıklı işletmeler olduğuna dikkat çeken Erkoç, Kosova'ya Malatya heyeti olarak yapılacak olan ziyaretten sonra ticari ilişkide artış olacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Ziyaret sırasında Başkan Arkoç, Bakan Zharku'ya tepside kuru kayısı, bakan ise Erkoç'a Kosova'nın maket bayrağını hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız