SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köstek Olanlara Karşıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), İstanbul'daki çeşitli belediyelerde görevli meclis üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi.

Dernek, buluşmayla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde şu bilgileri verdi:

"..Malatyalı İşadamları Derneği'nin farklı meslek gruplarındaki Malatyalıları buluşturduğu toplantılar çerçevesinde İstanbul’daki Malatyalı Meclis Üyeleri bir araya geldi. 23 Mayıs 2009 Cumartesi günü Bakırköy Florya Ziya Şark sofrasında sabah kahvaltısında farklı siyasi partilerden İstanbul İl ve ilçe Belediye Meclislerine giren üyelerin katılımı ile düzenlenen toplantıya MİAD Yönetim Kurulu ve davetliler katıldı.

İstanbul il genel meclisinde, ilçe Belediyelerinde Teşkilatlarda yönetiminde bulunan Malatyalıların aynı sofrada bir araya geldiği kahvaltı meclis üyelerinin sırayla kendilerini tanıtmaları ve toplantı hakkındaki kısa görüşlerini paylaşmaları ile başladı. Kahvaltının ev sahipliğini yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş açılış konuşmasında daha önce Malatyalı hukukçu ve bürokratlarla bu toplantıyı yaptıklarını meclis üyeleri ile ilk defa bir araya geldiklerini belirtti.

Akdaş “Göreve geldiğimizde bir şeyi çok tartıştık Yönetim Kurulu Üyelerimle, Genel Sekreterimle; Türkiye söylemleri ile yaptıkları ayrı yönlerde olduğu tespitini yaptık. Bundan rahatsızlık duyuyoruz. Sivil Toplum Örgütünün öncelikle ne olduğu iyi bilinmeli; batı toplumlarında sivil Toplum Örgütleri nüfusun %60lık bölümünün katılımıyla varlık gösteriyor. Buna katılımcı demokrasi diyoruz. Türkiye de ise ticaret ve sanayi odalarını da katarsanız ki bunlara yarı sivil diyoruz, sivil toplum %15 civarında bunun %7’lik bölümü ticaret ve sanayi odaları %3-4 hemşehri derneklerinden oluşuyor. Türkiye’de sivil toplum örgütleri slogana dayalı bir araya gelindiğinde kahve kültürünü yansıtan hedefsiz bir grup olarak bir arada bulunuyor. STK’larımızın bu yapısını değiştirmesi vizyon ve misyonunu belirleyip hedefleri doğrultusunda çalışmaları gerekmektedir. Bugün gelen meclis üyeleri ve siyasetçilerimizin Malatyalı kimliği ile burada olduklarını ve içeriye girerken siyasi kimliklerini dışarıda bıraktıklarını kabul ediyorum.” dedi.

Akdaş: “Malatyalılar bu ülkeye çok hizmet etmiştir. Malatya yetiştirdiği devlet adamlarıyla bürokratlarıyla belediye başkanlarıyla işadamları ile bu ülkeye çok hizmet etmiştir. Malatyalıların en önemli özelliği mikro milliyetçilik yapmazlar. Ehliyet ve liyakati ön plana çıkarırlar. Biz Malatyalı işadamları derneği olarak taraf olabilmemiz için zeminimizin meşru olması lazım. Liyakat sahibi hemşehrilerimizin sonuna kadar yanında oluruz. Görüşümüzü belirten samimiyetimizle konuşuyoruz. Kimseye destek olmak ya da köstek olmak adına çalışmıyoruz. Sadece ülkemize destek olmak adına çalışıyoruz. Köstek olanlara karşıyız. Bu toplumun çeşitli katmanlara sahip olduğunu biliyoruz. Bu katmanlar arasında uzlaşma kültürünün çok olmadığını da biliyoruz. Bazı meslek grupları diğerleri ile paylaşmıyor bir araya gelmiyor. Ortak akılı ön plana çıkarmak için bir araya gelmek gerekiyor. Biz MİAD olarak bilgiye dayalı gelişime dayalı işler üretmek istiyoruz. Eğitim seminerleri yapıyoruz. Geleceğin genç kuşaklarını yetiştirmek bizdeki eksikliklerin onlarda olmaması için çabalıyoruz. Kompleksimiz yok. Yerimizi de veririz birlikte de oluruz. Geçen haftalarda hakim ve savcılar toplantısı yaptık benzer toplantılarla çeşitli katmanları bir araya getirmeye devam edeceğiz.

Aylık Toplantılarımız devam ediyor bu toplantılarla bir uzman ya da bakan seviyesinde konuklarımız oluyor gelecek iki ay iki tane buluşmamız daha olacak. Genç MİAD grubumuz çok başarılı çalışmalar yapıyor. Birlikte dostluk ortamları var. Faaliyetlerimizi sitemizden takip edebilirsiniz. Önümüzdeki dönem kayısı festivali ile ilgili çalışmamız var bu konularla ilgili komisyonlarımızın çalışmaları sonrası açıklamalarımız olacak. MİAD Sevgi Evlerimizle ilgili de gelen olumlu tepkiler bizleri mutlu ediyor. Sivil toplum örgütü olarak önceki dönemlerde siyasilerimizle ilgili yeteri çalışma yapmak yönünde programımız var. Malatyalıların hak ettiği yerlerde olması için gereken çalışmalarımızı yapacağız. Liyakat sahibi Malatyalıların doğru yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. Her konuda dernek olarak önerilerinizi bekliyoruz. Malatya ile ilgili de bekliyoruz. Malatya için her öneriyi bizde Malatya’daki arkadaşlarımızla paylaşır doğru olanın yapılması için çalışırız. Haklı kimse Malatyalılar onun yanındadır sizinde böyle yapacağınıza inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Deneyimlerini katılımcılarla paylaşan MİAD Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin de söz alarak görüşlerini paylaştığı kahvaltı, katılımcıların söz almasıyla Malatyalı için çeşitli görüşlerin paylaşıldığı bir ortamda devam etti.

Toplantı sonunda söz alan MİAD Genel Sekreteri ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer sivil toplum örgütlerinin toplum için önemine vurgu yaptı. Malatyalı İşadamları Derneğinin ulusal dernekler seviyesinde iş üretebilme yeteneğine sahip olduğunu belirten Koçer birçok bilinen sivil toplum kuruluşu yöneticilerine sorulduğunda bunu onlarında söylediklerini ifade etti. Bugünkü buluşmaları geliştirerek devam etmeyi planladıklarını söyleyen Koçer daha geniş kitleler olarak birlikte olmayı projeler üretmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Toplantıya Katılanlar: Abdulbahap Şerefhanlı-Malatya Hanımçiftliği İlçe Bld. Başkanı, Abdullah Diltemiz-Genç Miad Yürütme Kurulu Üyesi, Ahmet Demezoğlu-Miad Yönetim Kurulu Üyesi, Ahmet Turan Koçer-Miad Genel Sekreteri, K. Çekmece Belediye Başkan Yrd, Ali Oral-Chp Avcılar Bld. Meclis Üyesi, Aziz Yılmaz-Chp Fatih İlçe Başkanı, Burhan Kocaman-Saadet Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi, Burhan Polat-Miad Yönetim Kurulu Üyesi, Ercihan Ekşi-Chp Zeytinburnu Meclis Üyesi, Erhan Burak Erol-Sancaktepe Bld. Meclis Üyesi, Eyüp Tuncer-Ak Parti G. Osmanpaşa Bld. Meclis Üyesi, Faik Dinç, Fatih Koç, Genç Osman Turan-Ak Parti K.Çekmece Bld. Meclis Üyesi, Gökhan Ceyhan-Ak Parti Fatih Bld. Meclis Üyesi, Günay Arslanoğlu-Demokratik Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Halis Dalkılıç-Büyükşehir Bld. Meclis Üyesi, Hamit Fırat-Ak Parti Fatih Bld. Meclis Üyesi, Hamit Memur-Ak Parti K.Çekmece Beld. Meclis Üyesi, Hasan Hüseyin Toktay-Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi, Hasan Özpolat-Altınoluk Belediye Başkanı, Hikmet Öz-Büyükşehir Bld. Meclis Üyesi, Hüseyin Türkan-Miad Yönetim Kurulu Üyesi, İhsan Alparslan-Chp İl Genel Meclis Üyesi, İlhan Şahintürk-Miad Yönetim Kurulu Üyesi, İrfan Karataş-Malatya Yaygın İlçe Bld. Başkanı, Kemal Naci Ekşi-Miad Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Kemal Yılmaz-Chp İl Yönetim Kurulu Üyesi, M. Zeki Baykal-Miad Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Mehmet Erikçi-Ak Parti Maltepe Bld. Meclis Üyesi, Mehmet Sarıoğlu-Genç Miad Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Metin Kilik-Ak Parti Fatih İlçe Başkanı, Metin Soğuksu-Chp Beylikdüzü Beld. Meclis Üyesi, Muharrem Ödemiş-Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı, Mustafa Akboğa-Esenyurt Belediye Başkan Yrd, Mustafa Hakan Büker-Ak Parti Eyüp Bld. Meclis Üyesi, Mustafa Kemal Akgül-Milli Prodüktivite Merkezi Eski Genel Sekreteri, Müslüm Erhan-K. Çekmece Bld. Meclis Üyesi, Neşe Kıyık-Chp Güngören Bld. Meclis Üyesi, Onur Karadağ Genç Miad Teşkilatlanma Ve Mali İşler Komisyonu Başkanı, Osman Cengiz-Ak Parti Sultangazi Bld. Meclis Üyesi, Özgür Yener-Chp İl Genel Meclis Üyesi, Pervin Kınık-Ak Parti K. Çekmece Belediye Meclis Üyesi, Sadettin Çekmegil-Miad Yönetim Kurulu Üyesi, Serkan Ilıcak-Genç Miad Yürütme Kurulu Üyesi, Sibel Birer-Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi, Süleyman Ceyhan, Şahin Özer-Miad Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Yılmaz Gürbüz-B.Çekmece Bld. Meclis Üyesi, Yunus Akdaş-Miad Yönetim Kurulu Başkanı, Yusuf Usul-K.Çekmece Bld. Meclis Üyesi, Yüksel Çengel-Miad Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Hakan Odabaşı-Miad Genel Sekreter Yrd. Sedat Ay-Miad Üyeler Ve Mali İşler Sorumlusu Yılmaz Demirhan-Miad Bilgi İşlem Sorumlusu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız