SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kostik'in Olduğu Doğru mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:44
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat  Ergün’e OSB’lerde akan atık suların çevreye verdiği zararları sordu. Ağbaba, “Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık suların yeterli düzeyde arıtılmaması ve bu suların Devlet Su İşleri kanalları ve Beylerderesi Çayı aracılığıyla Şahnahan, Bindal, Suluköy, Tepeköy, Sütlüce, Dilek, Hasırcılar,Alişar ve Kemerköprü yerleşim bölgelerine akıtılması çevre katliamına davetiye çıkarmaktadır”ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık suların yeterli düzeyde arıtılmaması ve bu suların Devlet Su İşleri kanalları ve Beylerderesi Çayı aracılığıyla Şahnahan, Bindal, Suluköy, Tepeköy, Sütlüce, Dilek, Hasırcılar, Alişar ve Kemerköprü  yerleşim bölgelerine akıtılması çevre katliamına davetiye çıkarmaktadır. OSB sularının akıtıldığı bölgelerde kayısı ağaçları  kurumaya yüz tutmakta, bu sularla sulanan sebzeler zehir saçmaktadır. Şahnahan Kasabası’ndaki vatandaşların 2010 yılında yaptıkları suç duyurusunu değerlendiren Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin hazırlattığı bilirkişi raporunda sulama suyunda normalin çok üzerinde bakır, kurşun ve civa tesbit edildiği ve bu 3 maddenin insan sağlığına çok büyük zarar vereceği ifade edilmiştir. Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin  2010 yılında  organizenin atık suyunun Şahnahan kanalına verilmemesi için tedbir kararı vermesine rağmen, Şahnahan bölgesinde yaşayan vatandaşlar hala kirli suların bölgeye akıtıldığını belirterek yetkililerden yardım talep etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Bayraktar ve Ergün’e “Malatya 1. ve 2. OSB atık su arıtma tesisleri bölgedeki fabrikaların atıklarını arıtmak için yeterli kapasitede midir? Değil ise kapasitenin artırılması için bir çalışma yapılmakta mıdır? OSB’lerden akıtılan suların bilimsel incelemeleri yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise sonuçlar nedir? Yapılmıyor ise sebebi nedir? OSB’lerden akıtılan suların kayısı ağaçları ve sebzelere verdiği zararlar tespit edilmiş midir? OSB’lerden akıtılan suların içerisinde çok tehlikeli kimyasal bir madde olan Kostik’in olduğu doğru mudur? Kostik kullanımıyla ilgili fabrikalarda gerekli incelemeler yapılmakta mıdır?OSB’ler faaliyete geçtikten sonra  çevredeki ağaç sayısında bir azalma olduğu tespit edilmiş midir? Kayısı ağaçlarının ve sebzelerin belirtilen suyla sulanması sonucu insan sağlığına gelecek zararlar düşünülmekte midir? Bölge halkının şikayetlerine konu olan ve hukuki sonuçları ortaya konulan  sorununun çözümü için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? “ sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız