SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koşullara Uymazlarsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:50
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan, İran televizyonuna 'Türkiye ve İran Suriye konusunda işbirliği yapmalı' diye görüş verdi. NATO radarının tehdit olmadığını söyleyen Erdoğan 'Koşullara uymazlarsa kaldırmalarını isteriz' dedi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran devlet televizyonunca önceki gece yayınlanan mülakatında tüm devletlerin Suriye halkının iradesine saygı göstermesi gerektiğini vurgularken, Türkiye ve İran'ın Suriye konusunda işbirliği yapmalarını istedi. Seul'de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sırasında Türkiye'nin, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere ev sahipliği yapma istekliliğini dile getirdiğini anlatan Erdoğan, Batı'nın İran'ın nükleer alanında ilerlemesi konusunda bağırıp çağırmaya başladığında 'Onlara neden İsrail'inki ile ilgili herhangi bir hassasiyet göstermediklerini sordum' şeklinde konuştu. 
 
Başbakan Erdoğan, ayrıca, Obama ile görüşmesinde İran Dini Lideri Hamaney'in, İslam'ın nükleer silahları elde etmeyi ve kullanmayı yasakladığı yönündeki beyanından söz ettiğini anlatırken de 'Bu açıklamayı Obama'ya zikrettim ve böyle bir açıklamaya karşı tutum alamayacağımızı, onların nükleer enerjiyi barışçıl amaçlar için kullandıklarını ve bizim başka bir tavrımızın olamayacağını söyledim' dedi.
 
Mülakat sırasında Erdoğan'ın İsrail konusunda 'çifte standardı' kınadığına dikkat çekilen haberde, Erdoğan'ın ayrıca İsrail'in 9 Türk'ü öldürdükleri için Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini de söylediğine dikkat çekildi. İran basınına göre, Erdoğan, şehitlerden birinin ABD vatandaşı olmasına rağmen, Washington'un bu insanın haklarını savunmadığı gibi öldürülmesine de herhangi bir tepki göstermediğini ifade etti.
 
RADAR TEHDİT DEĞİL
Bu arada, habere göre Erdoğan, İran'ın büyük tepki gösterdiği, Türkiye'nin topraklarına NATO erken uyarı radar sisteminin yerleştirilmesi konusuna değinirken de radarın İran'a bir tehdit olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek 'NATO, Türkiye'nin koşullarına uymazsa, onlardan sistemi kaldırmalarını isteyebiliriz' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız