SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kotanıza Sahip Çıkın''

A- A+ PAYLAŞ

Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pankobirlik) Malatya Şube Başkanı Celal Şerefhanlı, Malatya'daki pancar üreticilerine seslenerek, "Kotanıza ve fabrikanıza sahip çıkın"dedi.

Malatya'da pancar kotasının doldurulamaması nedeniyle önümüzdeki yıl kota düşüklüğüne yol açacağını belirten Pankobirlik Malatya Şube Başkanı Celal Şerefhanlı, "Pancar üretiminde 10 bin tona yakın kota açığı var. Pancar fiyatının düşük olması nedeniyle üretici bu yıl pancar ekmede çekingen davrandı. Mazot, gübre ve işçilik fiyatının artmasına rağmen, pancarın kilo fiyatı geçen yıl 99 kuruş iken bu yıl 89 kuruşa düşürüldü. Fiyatı beğenmeyen üretici kotayı dolduramadı"dedi.

Pancar fiyatının arttırılmasını beklediklerini, bu nedenle üreticilerin pancar ekmek için gerekli başvuru yapmalarını isteyen Şerefhanlı, "Üretici fiyat düşük diye ekimde geri kaldı. Ancak üreticilerimiz geniş düşünmeli. Eğer bu yıl kota doldurulamazsa önümüzdeki yıl kota düşürülür. Zaten fabrika kapatıldı kapatılacak deniyor. Pancar olmayınca ve düşük ekim olunca fabrika da elimizden gider. Bu nedenle üretici kotasına ve fabrikasına sahip çıkıp pancar ekmelidir. Zaten bu yıl düşük açıklanan pancar bedelinin artacağını tahmin ediyoruz"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız