SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Gidişe Dur Diyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:10:57
A- A+ PAYLAŞ

MHP Milletvekili adayları il merkezi ile ilçe ve mahallelerde biraraya geldikleri vatandaşlara, sorunları ve çözüm önerilerini anlatıyorlar.

Adayların çalışmasına ilişkin bülten şöyle:

"Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, genel seçimler çalışmaları kapsamında İstasyon Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. MHP’li Yıldız, esnaf ve sanatkar camiasının ekonomik durgunluktan siftaha yapamaz hale geldiğini belirterek, Milliyetçi Hareket iktidarında başta esnaf olmak üzere tüm vatandaşların şaha kalkacağını kaydetti. Yıldız, “Ekonomik ve sosyal hayatta, adalette, siyasette sağlıklı gelişmelerin önünün açılabilmesi, fikri hür, vicdanı hür bireylerin yetişmesine fırsat vermek gerekiyor. Milliyetçi Hareket olarak insanın, insan ve vatandaş olmaktan kaynaklanan haklarını kullanabileceği, herkesin kendi ayakları üzerinde durabileceği bir özgürlük alanına sahip olmasını temin edecek demokratik bir yapı, sosyal ve ekonomik düzen oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“ADALETLİ BİR VERGİ SİSTEMİ UYGULAYACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket iktidarında herkesin malî gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi tesis edileceğini belirten Yıldız, vergiye ilişkin düzenlemelerde, kamu finansmanıyla ilgili önceliklerin yanı sıra verginin üretim ve istihdam üzerindeki etkileri ile sosyal yönü birlikte değerlendirileceğini kaydetti. Yıldız, şunları söyledi: “Üretimi, yatırımı ve etkin kaynak dağılımını sağlayan bir vergi sistemi kurulacak. Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını dikkate alan dinamik bir yapıya kavuşturulacaktır. Bu çerçevede yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara yönelik vergi indirim ve kolaylıklarını içeren bir program uygulamaya konulacaktır. Firmaların harç ve damga vergisi gibi işlem vergileri azaltılacak. Üretim ve ticareti olumsuz etkileyen harç ve damga vergisi gibi işlem vergileri azaltılacaktır.”

“ESNAF VE VATANDAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK”

“Borç Sarmalından Çıkış Projesi” ile esnaf ve vatandaşların borç sorunu çözülecek, icralık durumdaki kredi ve kredi kartı borçlularına kolaylık getirileceklerini söyleyen Yıldız,  Milliyetçi Hareket iktidarında KOBİ’lerin, esnaf ve sanatkârın, çiftçilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi”  uygulamayacaklarını belirtti. Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu doğrultuda bankaların mevcut durumda donuk ve şüpheli alacak olarak görülen ve takibi başlatılmış olan alacakları, büyük ölçüde gönüllülük esasına dayanan bir mekanizma dâhilinde faizleri enflasyona göre yeniden hesaplanmak suretiyle ve üç yıllık bir vadede yeniden yapılandırılacaktır. Bu işlemler yapılırken BSMV (Banka Sigorta Muameleleri Vergisi) ve KKDF (Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu) kesintisi alınmayacaktır. Böylece bankaların donuk kredileri azalacak, aktiflerin kalitesi artacak, vatandaşların birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, girişimcimizin, çiftçimizin yeniden aktif üretime katılımı sağlanmış olacaktır.”

ŞOFÖR ESNAFI ARAÇLARINI YENİLMEDE KDV VE ÖDV ALINMAYACAK

MHP’li Yıldız, Viraj Taksi Durağı esnaflarını ziyaret etti. Durak esnafları, bugüne kadar hiçbir siyasi parti milletvekili adayının taksi durağını8 ziyaret etmediğini belirttiler. MHP’li Yıldız ise Milliyetçi Hareket iktidarında şoför camiasının araçlarını yenilemek istediğinde alacakları araçlarda KDV ve ÖDV vergisinin alınmayacağını belirterek, iktidarlarında hem şoför esnafının hem de diğer esnafların kalkınması için gece gündüz demeden çalışacağını belirtti.

ORDUZU'DA..

MHP Malatya Milletvekili adayı Hakan Yılmaz, AKP iktidarında Orduzu’nun köy görünümü aldığını belirterek, “İnşallah Milliyetçi Hareket iktidarında tüm belde belediyeleri açılacak. Orduzu köy görüntüsünden kurtulacak. Ben eski Malatyalıyım, sizin evladınızım. Buradaki 45 bin dönüm arazinin sulama suyu sorunu var. Buradaki kil tabakasından dolayı su çıkmıyor. Karakaya Barajından 600’lük boru ile Orduzu göleti sürekli zinde tutulacak. Bunu Battalgazi, Dilek, Hatunsuyu için ayrıca yapacağız. Orduzu’nun sulama sorunu da bu şekilde Milliyetçi Hareket iktidarında çözeceğiz. Belediye hizmetlerinin hiç olmadığını çok iyi biliyoruz. Kanalizasyon yapılmış, ama asfaltlama tekrardan yapılmamış. İçme suyu problemleri var bunların hepsini çok iyi biliyoruz. İnşallah bu kötü gidişata dur diyeceğiz” dedi. 

MUHTAR BAKAN: “GENÇLERİMİZ İŞSİZ”

Orduzu Mahalle Muhtarı Zeki Bakan, Orduzu Beldesi kendisine yüzde 90 oy verdiğini hatırlatarak, “Ben bu beldenin ayağının tozu olamam. Bu güzel insanlara hizmet etmek, benim için kutsal bir dava olacaktır. Gecemi gündüzüme veriyorum, Orduzu için. İnşallah en kısa zamanda doğalgazımız gelecek. Yollarımız, Marmaris gibi yollar olacak. Yine gençlerimiz işsiz güçsüz” diyerek Orduzu’nun hizmetlerden mahrum kaldığını belirtti. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız