SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Kokular Geliyor"

0
Güncellendi - 2017-07-31 01:54:28
A- A+ PAYLAŞ

  •  Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde 'tespit edilen usulsüzlükler'  gerekçesiyle genel sekreter yardımcısı, daire başkanının olduğu 15 personelin açığa alınmasını da değerlendiren Ağbaba, "Bu konuların bir an önce aydınlanmasını bekliyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a gerçekleştirilen ‘adalet yürüyüşü’nün sadece Türkiye değil, dünya demokrasi tarihine geçecek bir barışçıl eylem olduğunu savundu. Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları ve soruşturmalarıyla ilgili de açıklama yaptı.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ, HERKESİN ORTAK YÜRÜYÜŞÜ VE ÇIĞLIĞIDIR”

Ağbaba, adalet yürüyüşüne ilişkin değerlendirmesinde, “Bu adalet yürüyüşü sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin adalet yürüyüşü değildir. Adalet, hak, hukuk arayan herkesin yürüyüşü, ortak çığlığıdır. Türkiye ve dünya için önemli bir eylemdir. 450 kilometrelik yol, 25 günde her türlü provokasyona, tahrike rağmen tek bir şiddet eyleminin olmadığı, arkasında bir tek pet şişe bırakmayan bir yürüyüş oldu. Övünerek söylemek isterim, o yürüyüşün bir parçası, neferi oldum. Zaman zaman taş, slogan atıldı, kaldığımız yerlere hayvan pisliği döküldü, zaman zaman kurşun sıkıldı. Tek verdiğimiz cevap alkıştı, onun dışında hiçbir cevabımız olmadı. Bu yürüyüş, Türkiye için onurdur. Türkiye, dünyaya Türkiye’nin birden büyük olduğunu gösterdi. Milyonlarca insanın birlikte yaşamı, laikliği, demokrasiyi savunduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

“KÜRSÜ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

CHP’li vekillerin İçtüzük değişikliğiyle ilgili mecliste bir eylem gerçekleştirdiğini kaydeden Ağbaba, “Parlamentonun itibarını yükselten, Türkiye parlamentosunun tarihine altın harflerle geçecek bir eylem gerçekleştirildi. İçtüzük eylemi gerçekleştirildi. Toplumdaki muhalefet, siyaset Kanun Hükmündeki Kararnamelerle (KHK) dizayn edilmeye, terbiye edilmeye çalışıldı. Bunun meclisteki ayağı da İçtüzük değişikliğidir. İçtüzük değişikliğiyle birlikte milletvekillerinin nerede konuşacağı, ne kadar konuşacağı, kim hakkında konuşacağına karar verilmiştir. Fiilen artık milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştır. Çoğunluk eliyle, parmak sayısıyla milletvekiline o anda ceza verilebilecektir. AKP, muhalefet milletvekillerinden memnun değil. AKP, muhalefet milletvekillerini, kendi milletvekillerine benzetmeye çalışan bir yasa değiştirdi. Kendi milletvekilleri gibi parmak kaldırıp parmak indiren milletvekili tipi istiyor. Başarabilecekler mi, bizi tanımamışlar başaramayacaklar. Meclis kürsüsünde ne kadar susturmaya çalışırlarsa çalışsınlar, o kürsüyü hakkımızı kullanacağız” dedi.

“DARBE GİRİŞİMİNİN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILMALIDIR”

15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Ağbaba, şunları söyledi: “Halkın 15 Temmuz’unda bir grup darbeci Türkiye’yi teslim almak için sivil insanları, TBMM’yi bombaladılar ama bu darbe girişimi halk ve meclis sayesinde önlendi. Bir ikinci 15 Temmuz daha var, biz diyoruz ki, bu 15 Temmuz kontrollüydü diyoruz. Bu darbe oldu mu, oldu. Fethullahçı askerler bir darbe girişiminde bulundu mu, bulundu. Ama ‘bu bilinen, önlenmeyen bir darbe girişimidir’ diyoruz. Bu darbe girişiminin mutlaka siyasi ayağı sorgulanmalıdır. Kuşkular ortaya çıkarılmalıdır. 249 şehidimiz, binlerce gazimiz var, Türkiye’nin demokrasisi önemli bir yara aldı ama bunun siyasi ayağı yok. Siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerekiyor. Bütün siyasi partilerin içi araştırılsın.”

“MALATYA KÖTÜ YÖNETİLEN BİR KENT”

Ağbaba, Malatya kentinin tek tipleştirilmeye çalışıldığını iddia ederek, “Malatya’da kentin bir yönetimine bakın, kenti tek tipleştirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Müziği, festivali, filmi, bahçesini, bağı hepsi birbirine benziyor. Bizim Malatya tarihini ilgilendirmeyen anıtlar açılıyor. Rabia Parkları açılıyor. Bir belediye kendi anlayışını bütün Malatya’ya dikte ettirmeye çalışıyor. Malatya bunu dikte etmez, kendi değerleri var. Bu topraklarda çok değer yetişmiş. Maalesef kültürel anlamda bizi yozlaştırmaya, tek tipleştirmeye çalışıyorlar. Malatya kötü yönetilen bir kent; trafiğine, kente ve yapılan yatırımlara bakın bunu anlarsınız” görüşünü savundu.

“KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde 'tespit edilen usulsüzlükler' içinde genel sekreter yardımcısı, daire başkanının olduğu 15 personelin açığa alınmasını da değerlendiren Ağbaba, şunları söyledi:

“Malatya Büyükşehir Belediyesiyle ilgili geçen yıl Sayıştay ile ilgili iddialar vardı. Sayıştay raporları var. Maalesef burada söylediğimiz sesi kamuoyuna ulaştıramıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden görevden alınmalar olmuş. İhalelerin nasıl yapıldığından kamuoyunun haberi yok. Biz, referandumda ‘pis kokular geliyor’ dedik. Bu kokuların saklanması mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bir kısmı daha çıkacak. Hangi ihale kime verilmiş bir açıklasınlar. Belediyeyi yöneten birinci insanın görevden uzaklaştırıldığını öğrendik. Bunlarla ilgili işlemlerin kamuoyunun önünde yapılması gerekiyor. Bu işi bizim vergilerimizle yapıyorsun. Ahmet Çakır seçildiği günden beri belediyeyi yöneten kadro görevden alındı. Referandumda, seçimde ‘bu para nereden geliyor?’ diyorduk, işte paranın kaynağı burası. Bu konuların bir an önce aydınlanmasını bekliyoruz.”

“KANALİZASYON SUYUYLA KAYISI SULANIYOR”

Malatya kayısının Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi almasının önemli olduğuna dikkat çeken Ağbaba, “Malatya kayısısı, Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi’ni aldı. Bu Malatya açısından önemli, emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Evrensel bir belge alındı. Tescil alındı ama Malatya kayısısının kaderi değişmedi. Yaş kayısı 30, 35, 40 kuruşa satıldı. Mazot ve su konusunda çok ciddi sıkıntılar var. Bakana da buradan çağrı yapıyoruz, alan bazlı desteği ver Malatya’ya başka bir şey yapma. Beş yıldan beri takip ediyorum, Malatya’nın sulama sorunu çözülemedi. Hala Çat Barajı sorunu çözülemedi. Hala Malatya, 2017 yılında kanalizasyon suyuyla kayısı suluyor. Malatya’yı buna mahkum edenlere yazıklar olsun” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya lı (6 yıl önce)
    gerçekten malatya nın tek sorununu dile getiren her zaman yanımızda olan, aradığımız zaman ulaşabildiğimiz tek vekik malatya nın reisi helal olsun vekilim sana malatya minettardır sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Yine Malatya adına tek seninn sesin çıkıyor. Allah razı olsun senden. Bir Reis hastası ve Malatyalı ve AK partiye oy veren biri olarak Malatya'nın sorunlarını dile getirmenden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer seçimde ise AK parti komple milletvekillerini değişirse oy veririm yoksa oy verirsem ellerim kırılsın. ( bu arada bana kesin chp li diyen varsa hakkımı da helal etmiyorum. benim sorunumu dile getiren vekilimdir. baskası degil)
    0
    0
    Yanıtla