SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Olan Öfke Değil.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:37
A- A+ PAYLAŞ

Aile Eğitimi Uzmanı Ferat Dalaman, aile içi tartışmanın karakollarda değil de yine eşlerin kendi aralarında uzlaşarak çözebilmenin çok önemli olduğunu söyledi. 

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Öfke Kontrolü” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Aile Eğitim Uzmanı Ferat Dalaman katıldı. Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve kadın meclisi üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadınların bilinçlenmesi adına yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, katılımlarından dolayı Ferat Dalaman’a teşekkür etti.

Ferat Dalaman verdiği konferansında, saldırganlık ve öfkenin tanımlarını yaparak, bu iki kavramın birbirinden bağımsız olduğunu dile getirdi. Öfkenin doğuştan geldiğini ve bunun da üzüntü, mutluluk gibi engellenemediğini vurgulayan Dalaman, “Öfke kötü değil, kötü olan öfkeyi dışarıya yansıtma şeklimizdir” dedi.

Saldırganlığın öfkenin dışarıya yansımış hali olduğunu söyleyen Dalaman, çocukların küçük yaştan itibaren cinsiyetler arası saldırgan tutumlar içinde yetiştiği takdirde, yaşı ilerledikçe çevreye saldırgan bir şekilde davranabileceğini belirtti.

Günümüzde şiddetin çok yaygın olduğunu özellikle aile içi şiddetin çok fazla yaşandığını dile getiren Dalaman, aile içinde farklı fikirlerin olabileceğini, bu farklılıklardan ötürü yaşanan tartışmaların karakollarda değil de yine eşlerin kendi aralarında uzlaşarak çözebilmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuk eğitimi ve çocuk psikolojisi üzerinde de örnekler veren Dalaman, anne ve babalar çocuklarının kendilerine umursamaz davrandığında belki de işitme problemi olduğunu düşünmeleri gerektiğinin söyleyerek, öfkenin kontrol altında tutması gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda kadınlar Dalaman’a konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız