SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kötü Oyun, Kötü Sonuç: 0-1

A- A+ PAYLAŞ

Geçen sezon küme düşen ve bu sezon 2. lig 4. grupta yeralan Malatyaspor, hazırlık dönemindeki zor günlerini, lig başladıktan sonra da taraftarına yaşatıyor. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır DİSKİspor karşısında mahkum oynamasına rağmen 0-0'lık skorla 1 puan almayı başaran Malatyaspor, bu hafta kendi sahasında karşılaştığı Belediye Vanspor karşısında her iki yarıda da fizik yetersizliği nedeniyle üstünlük kuramadı. Konuk takımın daha net gol pozisyonları yakaladığı ve değerlendiremediği karşılaşmanın 90. dakikasında gelen gol, sarı- kırmızılı takıma yeni sezonda ilk yenilgisini tattırdı: 0-1 İnönü Stadı'nda 50 kadarı Van taraftarı olmak üzere yaklaşık 4 bin dolayında futbolseverin izlediği karşılaşmayı, protokol tribününde AKP Milletvekili Öznur Çalık ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır da izlerken, Vali Ulvi Saran yine stadda yoktu.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Ali Şükrü Beldüz, Ali Yetim, Abdullah Bora Özkara, 4. hakem Mustafa Aydın,

MALATYASPOR: Taylan, Mustafa Sert, Fatih (Dk. 80 Raif), Ergun (Dk. 58 Celil), Mustafa Aslan, Mert, Güven, Alper, Ahmet, Volkan, Mahmut Acar (Dk. 86 Mehmet Yoldaş),

YEDEKLER: Önder, Mehmet Yoldaş, Hakan, Celil, Talat, Raif, Murat Altuğ,

BELEDİYE VANSPOR: Özcan, Erkan, Berkan, Murat, Cem, Abdullah, Yavuz, İlhan Var (Dk. 53 Serdar), Evren (Dk. 75 Tufan), Buğrahan, Kadir Söylemez,

YEDEKLER: Kadir Kaya, Ali, Serdar, Turan, Tufan, Gökhan, Gürol,

GOL: Dk. 90 Tufan (Belediye Vanspor)

SARI KARTLAR: Mustafa Sert (Malatyaspor), Serdar (Belediye Vanspor)

Maça Van'ın vuruşuyla başlandı.

4. dakikada Van atak geliştirdi. Cezasahası önünde topla buluşan Buğrahan çok sert vurdu, üst direğe çarpan top aut.

5. dakikadaki Van atağında topla buluşan Abdullah, cezaalanı dışından vurdu. Top kalecide kaldı.

16. dakikada Malatyaspor ataktaydı. Topla buluşan Ergun, cezaalanı dışından sert bir şut çıkardı. Defans oyuncularına çarpan top direğin yanından kornere çıktı. Sonuç yok.

18. dakikada ev sahibi takımın soldan geliştirdiği atakta, Güven korner köşesine yakın bir yerden cezaalanına topu gönderdi. Uygun durumdaki Ergun kafayla dokundu, top üstten aut.

20. dakikada Van ataktı. Evren'in şutunda top auta çıktı.

35. dakikada Vanspor'dan Evren'in kale içerisine ortaladığı topa Abdullah dokunamadı, aut.

37. dakikada Van yine tehlike yarattı. Buğrahan'ın ortasından gelen topa boş durumdaki Kadir dokunamayınca, takımı adına mutlak bir golü kaçırdı.

40. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği kontraatakta, sağdan topla buluşan Mustafa Aslan, uygun durumdaki Ergun'e pas çıkardı. Bu futbolcu defanstan sıyrıldı, cezaalanı çizgisi üzerinden sert vurdu. Kaleci yatarak gole izin vermedi.

Karşılaşmanın hakemi oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı golsüz kapandı.

55. dakikada Vanspor atağında Buğrahan ortaladı, Kadir kafayı vurdu. Az farkla aut.

58. dakika oynanırken Malatyaspor'lu Ergun, topsuz alanda koşarken, baldırından sakatlandı. Bu futbolcu oyundan alındı ve yerine Celil dahil oldu.

63. dakikada Vanspor mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Cezaalanında topla buluşan Yavuz, boş kale yerine topu auta gönderdi ve Malatyasporlulara rahat bir nefes aldırdı.

67. dakikada Buğrahan Malatyaspor cezaalanına girdi, şutunda Taylan iki hamlede topu alabildi.

73. dakikada Celil'den gelen topu alan Güven ortaladı. Mert kafayı vurdu. Aut.

90. dakikada Malatyaspor golü yedi. Vanspor'un geliştirdiği kontraatakta topla en son buluşan Tufan, yakın mesafeden topu filelere gönderdi: 0-1

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Sonraki dakikalarda skor değişmedi ve konuk takım sahadan 1-0 galip ayrıldı.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız