SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kötü Yerde Değiliz"!..

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya'nın gerek üniversite, gerekse lise sınavlarını kazandırmada kötü bir yerde olmadığını söyledi. 
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek üniversite ve gerekse lise giriş sınavlarında, ÖSYM'nin son yıllarda ilk 10 il dışındaki iller bazında sıralamayı açıklamadığını söylerek, "İlk 10 il arasında değiliz, ancak edindiğimiz bilgilere göre sınav kazanmada kötü yerde değiliz" ifadelerini kullandı. 
 
"İllerin eğitim ile ekonomik altyapısı arasında eşitlik olmaması nedeniyle sıralama artık açıklanmıyor. Bu sebeple il sıralanmamasını ben de bilmiyorum "diyen Bulut, "ÖSYM Başkanlığı'ndan Türkiye'nin ilk 500'de ilk 10'unun Malatya öğrencisi olduğunu biliyorum. SBS'de 14 öğrencinin 100 sorudan 100'ünü yaptığını biliyorum. LYS sonuçları itibarıyla ilk 300 öğrencinin LYS'de 450'nin üzerinde puan aldığını biliyoruz " şeklinde konuştu. 
 
Bulut, "Üniversite yerleştirme sonuçlarında 450-500 puan alan ancak Cerrahpaşa'yı hedeflediğinden bu üniversite dışında tercih yapmayan öğrenciler var. Birçok tıp fakültesine girebiliyor. Ancak hedefeflediği okul dışında tercih yapmadığından, yerleşemeyenler yüzdesinde yer alıyor. Böyle durumlar da var"dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız