SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kovalamaya Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:30
A- A+ PAYLAŞ

“Yağmur yağmasın diye dua ediyorum”

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, “Bizim en büyük sıkıntımız İnönü Stadyumunun zemini. Arkadaşlarım beni arayıp o sahada nasıl top oynadığımızı soruyorlar. Buradaki arkadaşlarımız elinden geleni yapıyorlar ama sahamız gerçekten bitmiş. Ben, her iç saha maçı öncesi dua ediyorum, yağmur yağmasın diye” dedi. 

PTT 1.Lig ekiplerinden temsilcimiz Yeni Malatyaspor, ligin 15’inci haftasında deplasmanda karşılaşacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını teknik idmanla sürdürdü. Karşıyaka maçı öncesi açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İrfan Buz,’ Adana Demirspor mağlubiyetini Karşıyaka maçıyla telafi edeceklerini söyledi.

Haftayı puansız olarak kapatan Yeni Malatyaspor’da, hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Karşıyaka maçının hazırlıkları, Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında sürdürdü. Teknik bir idman gerekleştiren sarı kırmızılılarda, teknik heyet futbolcuların motivasyonunu artırmak için yoğun çaba harcıyor. Teknik direktör İrfan Buz, zorlu Karşıyaka maçı öncesi tek tek futbolcularıyla bir araya gelerek, Adana Demirspor mağlubiyetinin izlerini silmek istiyor. İdman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Buz, önemi açıklamalarda bulundu. İnönü Stadyumunun zemininden şikayetçi olan Buz, her iç saha maçı öncesi yağmur yağmasın diye dua ettiğini söyledi.

“Eksik oyuncularımız vardı”

Buz, Adana Demirspor karşısında taraftarlara galibiyet armağan etmek istediğini fakat bunu yapamadıklarını belirterek, şunları söyledi: 

“Oyunsal anlamda açıklamadan evvel iki şeye üzüldüm. Böyle büyük bir maçta taraftarımız önünde inanılmaz derecede destek vermesine karşı, onlara istediklerini veremedik. Bunun için çok üzgünüm. Gerçekten onlara verdikleri destekten dolay teşekkür ediyorum. Aslında maça iyi başlamıştık. Hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz. Bahanemiz yoktur. Aslında sığınmak istesek birçok sebebimiz var ama bunları arkasına sığınmayacağız. Şimdi baktığınız zaman bizim kadro derinliğimiz ortada. Birde Adana Demirspor’un kadro derinliği ortadaydı. Arada büyük farklar vardı. Adana Demirspor adına da önemli bir maçtı. Kendi takımımız adına 3 tane futbolcumuz yoktu. Bu isimler bizim için önemli isimlerdi. Sağ bekimiz Kemal yok, Azubuike’de Milli takımda. Alex Dos Santos’ta cezalıydı. Böyle sıkıntılı bir durum vardı” şeklinde konuştu.  

“İkinci yarı 4 forvetle oynadık”

Adana Demirspor karşısında takım olarak iyi mücadele ettiklerini dile getiren İrfan Buz, “Eksik oyuncularımıza rağmen maça iyi başladığımızı düşünüyorum.  Musa Sinan’ın muhteşem getirdiği bir atakla çok da güzel bir gol atıyorsunuz. Akabinde iki dakika sonra çok şanssız kötü bir gol yedik. Şimdi oraya geleceğim. O golü kalemizde gördüğümüz zaman ceza sahasında rakipten futbolcu yoktur. Golden sonra rakip kendisi de şaşırdı o gole. Şimdi Vedat orda topa vuruyor,  top Azad’a çarpıp üst direğe üst direkten içeri çarpıp gol oluyor. Neticede durum 1-1 oluyor. Maçta 1-0 önde olduğumuz dakikalarda oyunu biraz tutmuş olsaydık, maç bizim lehimize gidecekti. Onlar oyunu açmak zorunda kalacaklardı. Bizde ondan sonra tabi boş alan bulabilirdik. Ancak öyle olmadı. Skor 1-1 iken karşılaşmanın 44’ncü dakikasında da duran toptan gol arıyoruz. Dönen topla o pozisyonda kontra atakta gol yedik. Gol güzeldi. Burak’ın attığı onu küçümsememek gerekiyor. Ama daha evvel kontra atak yemeden önce olayı orada kapatmamız gerekiyordu. Durum 2-1’e gelince tabi moral olarak çöktük. O skorla ile soyunma odasına girdik. İkinci yarıda onlar kapandılar bizde açmaya çalıştık. Azad’ın bir sarı kartı vardı. Sahaya George Akbabıo’yu aldık. Fakat ilk hamlemizi şöyle diyeyim sizlere Osman’ın sakatlığından sonra bir tane defansif adam almak zorunda kalarak yaptık. Yoksa Hüseyin Kar’ı da oyuna sürerdim. İkinci yarıyı mağlup durumda olduğumuz rakibimiz karşısında 4 tane forvetle de oynadık diyebilirim. Ancak olmadı istediğimiz gibi açamadık oyunu. Mağlup olduk. Üzgünüm” ifadelerini kullandı.

“Penaltıyı 70 metreden gördüm”

FİFA kokartlı hakem Barış Şimşek’in Adana Demirspor karşısında verdikleri kararları eleştiren Buz, “Şunu da söylemek istiyorum. Hakem Barış Şimşek’in yönetimini beğenmedim. Adana Demirspor hocası Osman Özköylü 7 maç ceza yiyor. Maçta bu olaya inanılmaz protestolar var. Verilmeyen penaltımız olayında bende inanın 70 metreden olayı görüyorum ama her nedense hakem görmüyor. Futbolun içinde bunlar takibi var. Fakat benim takımımda birisi o hareketi yapmış olsaydı, bunu penaltı olarak verecekti. Karşı taraf yaptı diye veremiyor. Şimdi biz susarak geçirdiğiniz zaman zaten susuyorlar önemli değil diyorlar. Senin gibi Süper lig, FİFA kokartlı bir hakem olan Barış Şimşek kusura bakma ama penaltı pozisyonunu da görmen gerekiyor. Tabi ki onun arkasına sığınmıyoruz ama ne olursa olsun bir takımın kaderiyle bu kadar oynanmaz. O penaltıyı verse 2-2 bitirebilirdik. Her ne olursa olsun Adana Demirspor’u küçümsemiyoruz. Galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Önceliğimiz Karşıyaka maçı”

Ligde önlerine maç maç baktıklarını vurgulayan Buz, “Her zaman dediğimiz gibi ligde ilk yarıda en az 20 puana ulaşmamız gerekiyor. O yirmi puanı almak istiyoruz. Önümüzde ilk yarı itibarıyla 3 tane maçımız var. Biz hep maç maç baktığımız için şimdi önümüzde Karşıyaka maçı var. O da kolay bir maç değil. Adana Demirspor maçını telafi edebilmek için 3 puanımızı oradan almak istiyoruz. Ondan sonra önümüze daha emin bakacağız. Biz, burada başladığımızda 5 puanda iken 15 – 17 puan yaparsak çok iyi olur diye düşünüyorduk. İyi bir seri yakaladık. 5 puan olan puanımıza 12 puan daha katarak 17 yaptık. Fakat burada olay bitmedi. Yani puanları kovalamaya devam edeceğiz. 3 tane maçımız daha var. Şuanda önümüzde Karşıyaka maçı var. Ondan sonra 2 tane daha maçımız olacak. Önceliğimiz Karşıyaka maçıdır.”

“Stadın zemini bitmiş”

Malatya İnönü Stadyumu hakkında da olumsuz eleştirilerde bulunan Buz, “Bizim en büyük sıkıntımız İnönü Stadyumunun zemini. Arkadaşlarım beni arayıp o sahada nasıl top oynadığımızı soruyorlar. Buradaki arkadaşlarımız elinden geleni yapıyorlar ama sahamız gerçekten bitmiş. Ben, her iç saha maçı öncesi dua ediyorum, yağmur yağmasın diye. Siz kendi sahanızda üç beş pas yapamıyorsanız futboldan bahsedilmez. Yerden pas atıyorsunuz top göğsünüze geliyor. Rakip takımın avantajına oluyor bu saha. Bu sahada oynadığımız için üzgünüz. Ben bunun arkasına sığınmıyorum. Ona rağmen seyircilerimiz bizi her maçta destekliyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Onlara da söz veriyorum bir gün iç sahamızda forma bir ekibi güzel bir skorla mağlup edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Azubuike yetişemeyecek”

Milli takımlar maçı nedeniyle ülkesinde bulunan orta saha oyuncusu Azubuike’nin Karşıyaka maçında da büyük olasılıkla yer almayacağının altını çizen tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: “Azubuike ümit milli takımın kaptanı. Olimpiyatlar için mücadele ediyor. Azubuike gerçekten iyi bir futbolcu. Turnuvanın en iyi futbolcuları arasında gösteriliyor. Bu maçlarda bizimle birlikte olsaydı daha farklı olurdu. Bu hafta da bizimle oynaması zor gibi görünüyor. Olmasa da bu arkadaşlarla Karşıyaka maçına çıkıp üç puan için mücadele edeceğiz.”

“Hedefimiz 3 puan”

Son olarak Karşıyaka maçının zor geçeceğine dikkat çeken Buz, “Karşıyaka bu ligin güçlü takımlarından bir tanesi. Ligde istedikleri puanlara ulaşamadılar. Mücadele gücü yüksek bir maç olacağını düşünüyorum. Bu zorlu deplasmanda üç puan için sahaya çıkacağız. Futbolcularıma güvenim sonsuz. Zorlu deplasmandan üç puanla alıp, Adana Demirspor mağlubiyetini unutturacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız