SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kovanları Çalmış, Araç Kiralayıp Götürmüş

0
Güncellendi - 2017-01-15 18:35:11
Kovanları Çalmış, Araç Kiralayıp Götürmüş
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde 163 arı kovanın çalınması olayı çözüldü. Diyarbakırlı hırsızlık şüphelisi; arı kovanlarını kiraladığı iki kamyonetle alıp Diyarbakır’a götürmüş.

Alınan bilgisine göre; olay 7 Ocak 2017 tarihinde Battalgazi ilçesinde yaşandı. İddiaya göre; 2 kişiye ait 90 bin TL tutarındaki 163 adet arı kovanı çalındı.

Ar ı kovanı sahiplerinin şikayeti üzerine asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri çok yönlü çalışma başlattı. Arı kovanlarının iki ayrı kamyon ve kamyonetle çalınıp götürüldüğü belirlendi. Bunun üzerine şehir giriş ve çıkışlarında hırsızlığın yaşandığı gün, çıkış yapan kamyon ve kamyonetlerin plakaları Plaka Takip Sistemi (PTS) üzerinden incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde hırsızlığın yaşandığı gün Malatya’da çıkış yapan kamyon ve kamyonetlerin plakaları ile çevre illerin PTS kayıtlarındaki PTS kayıtlarıyla da eşleştirildi. İnceleme sonucunda Malatya’da hırsızlığın yaşandığı gün çıkış yapan şüpheli iki kamyon ve kamyonetin Diyarbakır’a giriş yaptığı belirlendi.

Plakaları belirlenen kamyon ve kamyonet sürücülerinin bilgilerine ulaşan Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaptıkları soruşturmada arı kovanlarını çalan ve bunları kiraladığı kamyonlarla Diyarbakır’a götüren Diyarbakır nüfusuna kayıtlı S.K. adlı şüpheliyi, arı kovanları ile birlikte yakaladı.

Ele geçirilen 90 bin TL tutarındaki  163 arı kovanı sahiplerine teslim edilirken, S.K. adlı şüpheli ise Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ksm (7 yıl önce)
    polisimizi kuTLUYORUM. ancak burada pts lerden bahsedilmesi hiç doğru değil , bir nevi bu işi yapanlara akıl vermiş oluyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun kaya (7 yıl önce)
    Allah belalarini versin...
    0
    0
    Yanıtla