SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Arası Uyku!..

A- A+ PAYLAŞ

Seçimde son haftaya girilirken, yoğun bir şekilde propaganda çalışmalarını sürdüren adaylar, aşırı sıcağa rağmen, yoğun bir programla köy köy, mezra mezra dolaşıyorlar. CHP Milletvekili adayı Mevlüt Aslanoğlu da, hafta sonundaki gezileri sırasında, bir ara minibüste uyuklayarak yorgunluğunu atmaya çalıştı. Bu arada, CHP’nin 2. sıra adayı Yusuf Kenan Doğan da, partililere verdiği yemekte, Sümerbank Fabrikası’nın satışı konusunun peşini bırakmayacağı mesajını verdi ve ayrıca festival kortejinde AKP adaylarıyla birlikte yürüyen Vali Halil İbrahim Daşöz’e eleştirilerde bulundu.

ASLANOĞLU’NUN YOĞUNLUĞU..
Yoğun çalışma temposu içerisindeki adaylardan Aslanoğlu Cumartesi günü Yazıhan ilçesine bağlı Sadıklı, İriağaç, Epreme köyleri, mezralar ve merkez mahalleler, Pazar günü de Darende ilçesine bağlı Yeniköy, Günbınar ve Yenice bölgelerinde gitti.

Aslanoğlu, konuşmalarında “Sizler bana 4.5 yıl evvel bir emanet verdiniz. Ben bu emanetinizi sizlere layık bir şekilde gece gündüz çalışarak taşıdım, Malatya’nın ve Malatyalının hakkını sonuna kadar korudum. Başınızı öne eğdirmedim. Yeni bir dönem geldi. Eğer çalışmamdan memnunsanız, sizden oy istiyorum.”diye konuştu.

Aslanoğlu, bu geziler sırasında yorgunluğunu minibüste kısa süreli uykuyla atmaya çalıştı.

DOĞAN’IN YEMEĞİ..
Öte yandan, CHP 2. sıra adayı Yusuf Kenan Doğan, Altın Kayısı Oteli’nde partililere bir yemek verdi. Yemeğe CHP il başkanı Hacı Demirhan, DSP il başkanı İbrahim Demirhan, partili ilçe ve belde belediye başkanları, yerel örgüt yöneticileri, bazı dernek ve vakıfların yöneticileri ile birçok partili katıldı.

Doğan, yemekteki konuşmasında gerçek değerinin çok altında bir gruba satılan Sümerbank Malatya Fabrikası ile ilgili olarak asla taviz verilmeyeceğini, bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Doğan, Fuar ve Festival nedeniyle geçtiğimiz hafta düzenlenen kortejdeki “AKP görüntüsüne” de değinerek, “Son günlerde gerçekten bir devlet komedisi oynanıyor. Bu festival kimin festivali? Halkın mı, AKP’nin mi? Devletin valisi,- kendisine çok sevgim, saygım var ama- sağında ve solunda birer milletvekili adayı olan bu görüntüde olmamalıydı. Keşke bu manzaralara tanık olmasaydık. Peki hangi sorununu çözdünüz de Malatya'nın da davul zurna çaldırıyorsunuz, en pahalı sanatçıları getirip, her gün türkü söylüyorsunuz, halaylar çekiyorsunuz? Yusuf Kenan Doğan'ın tasarladığı bölge adliye mahkemelerini Adana'ya verdiğiniz için mi davul zurna çaldırıyorsunuz. Müdürlükleri Elazığ'a gönderip, Malatya'yı Elazığ'ın bir ilçesi haline getirdiğiniz için mi davul zurna çalıyorsunuz? Festivali kutlayanlara ve iktidarın burda devletin imkanlarını ayaklar altına serenlere soruyorum. Siz kayısıyı 4.5 liradan 1.5 liraya indirdiniz. Bunu mu kutluyorsunuz, kayısı festivali diye. Köpeksiz köy bulmuşsunuz, değneksiz geziyorsunuz. Devletin valisinin iki tarafında AKP'nin adayları. Önünde halay çeken adamlar. Davullar, zurnalar.. Çarşının bir başından bir başına. Bu devlet töreni mi, AKP'nin seçim propagandası mı?" diye konuştu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız