SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım İçin Ek Süre

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, Malatya'yı da kapsayan Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programlarının Desteklenmesi projesi başvurusu için süre uzatımına gidildiğini bildirdi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"23 Ağustos 2005 tarihli Resmi Gazete’de (25915 sayılı) yayımlanmış olan “Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programlarının Desteklenmesi Yönetmeliği” doğrultusunda, kırsal alanda yapılacak tarıma dayalı sanayi yatırımları ile kamu hizmetine yönelik alt yapı yatırımlarına belli oranlarda hibe desteği verilecektir. Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü ile İkraz Anlaşması doğrultusunda Bakanlık bünyesinde oluşturulan Kırsal Kalkınma Merkez Yürütme Birimi tarafından yürütülmektedir.

Programa başvuruda bulunmak isteyen yatırımcılardan gelen yoğun talebi değerlendiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, daha önce 7 Ekim 2005 tarihi olarak belirlenmiş olan program son başvuru tarihinin 8 Kasım 2005 tarihine kadar uzatılarak başvuruda bulunmak isteyen yatırımcılara ek süre verilmesine karar verdi.

Program kapsamında, 2005 yılında, 16 il bazında (Adıyaman, Ardahan, Artvin, Batman, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Gümüşhane, Hatay, Karaman, Konya, Malatya, Niğde, Rize ve Tokat), tarım üreticileri ve kırsal toplum tarafından teklif edilecek ekonomik yatırımlar ile kamu hizmetine yönelik altyapı yatırımları desteklenecektir.

Ekonomik yatırımlara yönelik olarak; (i) mısır kurutma ve depolama, (ii) süt toplama, (iii) meyve-sebze işleme, depolama, ambalajlama, paketleme, (iv) alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımı ve (v) et işleme (Hatay, Malatya, Bolu), bakliyat işleme ve paketleme (Denizli) ve arı ürünleri işleme ve ambalajlama (diğer proje illeri) konularına ilişkin olarak sunulacak projelerden uygun olanlarının %50’si hibe olarak Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kaynaklarından finanse edilecektir.
Aynı şekilde, kırsal alanda kamu hizmetlerinin etkinliğini arttırmaya yönelik, köy yolu, köy içmesuyu, kanalizasyon, köy bazlı sulama tesisleri gibi mevcut alt yapı tesislerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için hazırlanacak projelerden uygun olan yatırımların %75’i hibe olarak program kaynaklarından finanse edilecektir.

Programdan desteklenecek projeler için hibe miktarı üst limiti; bireysel başvurulurda 17.500 ABD Dolarını, birlikteliği sağlayan başvurulurda 125.000 ABD Dolarını, kamu hizmetine yönelik altyapı yatırımı başvurularında 225.000 ABD Dolarını geçmeyecektir.

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamındaki konulara ilişkin proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcıların, hazırladıkları projeler ile birlikte 8 Kasım 2005 tarihine kadar ilgili Tarım İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Proje hazırlanması ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi (Proje Teknik Yardım Ekibi) tarafından gerekli destek sağlanacaktır.

Programla ilgili tüm dokümanlar aşağıda verilen internet adreslerinde erişime açık hale getirilmiş olup, ayrıca tüm dokümanlar proje illerinde basılı olarak muhtemel yatırımcılara İl Müdürlükleri vasıta ile temin edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için: Kırsal Kalkınma Merkez Yürütme Birimi / 312 - 419 21 79
www.arip.org.tr
www.tarim.gov.tr
www.tedgem.gov.tr"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız