SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Hizmetleri Araçları İlçelere..

A- A+ PAYLAŞ

Köy Hizmetleri'nin araç parkı ve personeli ilçelere dağıtılıyor. Bu arada, eski AÖF binasının Kan Merkezi için Kızılay'a tahsisi de İl Genel Meclisi'nde kabul edildi.

KÖY HİZMETLERİNİN GÜCÜ İLÇELERE DAĞITILIYOR..
Malatya'da, Köy Hizmetleri'nin iş aracı parkı ve personeli ilçelere dağıtılarak, hizmetlerin kaymakamlıklar aracılığıyla götürülmesine karar verildi.

Malatya İl Genel Meclisi, Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda toplanarak Mart ayı çalışmalarına başladı. Toplantıda, Köy Hizmetleri'ne ait araç-gereç ve personelin ilçelere dağıtımı konusu görüşüldü. İl Genel Meclis Başkanı Bekir Çelik, Köy Hizmetleri'ne ait araç-gereç ve personelin merkez ilçe ve 13 ilçeye dağılımının önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Çelik, "Özel İdare hizmet alanında bulunan işlerin ilçelerden sevk ve idare edilmesi suretiyle akaryakıt, zaman ve araçlar ile ilgili her türlü harcamalardan tasarruf edilerek, hizmetin daha hızlı, kaliteli ve az maliyetle vatandaşlara sunulması amacıyla Köy Hizmetleri araçlarının ilçelere dağıtılmasına ihtiyaç duyulmuştur" dedi.

Malatya'da 136'sı memur sınıfı, 667'si de işçi sınıfı olmak üzere toplam 803 personel ile makine parkında 287 aracın bulunduğunu belirten Çelik, araçların ilçelere eşit bir şekilde dağıtımını kısa bir sürede yapılacağını ve köylere götürülecek hizmetlerin bundan sonra kaymakamlıklar ile muhtarların işbirliğiyle daha hızlı gerçekleştirileceğini ifade etti.

Çelik, araçların bakım ve tamiratlarının yine il merkezinde yapılacağını, personelin fazla mesai dışı para hariç maaşların yine il merkezinden karşılanacağını belirtti. Çelik, ilçelerdeki Köy Hizmetleri araç ve personelinin sevk ve idaresi sürekli kaymakamlıkların elinde bulunacağını kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra Köy Hizmetleri'ne ait araç-gereç ve personelin ilçelere dağıtılması konusu oylanarak kabul edildi. İlçelere araç ve personel dağıtımının kısa süre içerisinde gerçekleşeceği bildirildi.

KIZILAY'A BİNA TAHSİSİ..
Malatya İl Genel Meclisi, Kızılay Kan Merkezi kurulması için 2 katlı bina tahsisi yapıldı.

İl Genel Meclisi, Valilikten gelen teklif doğrultusunda, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait olan ve daha önce Açıköğretim Fakültesi irtibat bürosu olarak kullanılan Özel İdare Lojmanı'nın altındaki iki katlı işyerini, Kızılay Kan Merkezi kurulması için bedelsiz olarak Kızılay'a tahsis etti.

Kızılay Genel Merkezi'nin Malatya'da bölge deposu kurmasıyla ilgili çalışmasının ise devam ettiği belirtildi. Cengiz Topel Caddesi'ndeki Köy Hizmetleri eski Bölge Müdürlüğü'ne ait binanın bodrum katının bölge deposu olarak düşünüldüğü kaydedildi. Bu yerle ilgili Kızılay'ın değerlendirmesinin sürdüğü, Valiliğe talep yazısı gönderilmesinin beklendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız