SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Hizmetleri'nin Mirası Bölüşülüyor..

A- A+ PAYLAŞ

Köy Hizmetleri’nin kapatılmasının ardından, bu kuruluşun Malatya Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Malatya ve Adıyaman birimlerinin araçlarının kullanımı ve personelin istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında Malatya ile Adıyaman Valilikleri arasındaki görüşmeler sürüyor.

Köyhizmetleri 6. Bölge Müdürlüğü’nün kurulu bulunduğu Malatya’ya Adıyaman ilinin bağlı olması nedeniyle mevcut araçların kullanımı ile personelin istihdamına yönelik olarak 25 Mayıs 2005 tarihinde Vali Osman Derya Kadıoğlu beraberinde diğer yetkililer ile birlikte Adıyaman’a giderek Adıyaman Valisi Hikmet Tan’ı ziyaret etmişti.

16 Haziran Perşembe günü de Adıyaman Valisi Hikmet Tan ile birlikte, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı ve Encümen Üyeleri, İl Özel idare Müdürü, Vali Osman Derya Kadıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, “ Bir süre önce biz Adıyaman’a gitmiş ve Köyhizmetleri’nin kapatılması sonrasında araçların kullanımı ve personelin istihdamı konusunda prensip anlaşmasına varılmıştı. Bugün de bu konuyu tamamlamaya çalışacağız” dedi.

Adıyaman valisi Hikmet Tan’da konuşmasında, “ Sayın valimiz bir süre önce benim yeni göreve başlamam nedeniyle hem hayırlı olsun ziyareti için hem de Köyhizmetleri konusu için Adıyaman’a gelmişti. Bugün bizde iadeyi ziyarette bulunuyoruz ve Köyhizmetleri’nin araç-gereç ile personel konularını neticelendireceğiz. Adıyaman daha önce Malatya’ya bağlı bir yerleşim birimi iken 1954 yılında müstakil il olmuş. Yasal olarak Malatya’dan ayrılmış olmasına rağmen gönül bağı kapmamıştır. Malatya’da çok sayıda Adıyamanlı vatandaşlarımız bulunmakta. Aynı şekilde Adıyaman’da da Malatyalılar bulunuyor” dedi.

Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

FOTOĞRAF: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız