SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köy-Kent Ayrımı Kalkacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:13:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, bazı daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte Arapgir İlçesini ziyaret etti. 

İlk olarak Arapgir Belediyesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, göreve yeniden seçilen Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nu tebrik etti. Ziyarette konuşan Cömertoğlu, “Takım çalışması olarak ilçemizi ziyaret etmeniz bizleri onurlandırdı” dedi.

AKP İlçe Başkanı Mehmet Tümer’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Göreviniz hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte artık ilçelerimizle daha koordineli çalışacağız. Hizmeti inşallah birlikte götüreceğiz. Dolayısıyla Malatya artık bir merkezden ibaret değil, bütün 12 bin 300 kilometrekareye inşallah daha kalıcı, kaliteli, yoğun bir hizmeti sunacağız. Bunun için de saha yapılanmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Çakır ve Cömertoğlu daha sonra, beraberindeki heyetle birlikte Arapgir Belediyesi Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorun ve taleplerinin alındığı toplantıda konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, şunları kaydetti:

“Arapgir’in birikmiş bir takım problemleri mevcuttur. Büyükşehir yasası, büyük avantajlar getiriyor. Yapılacak çalışmalarla köy-kent ayrımını kaldırarak göçün önüne geçebileceğimizi düşünüyorum.”

Cömertoğlu, ayrıca yol, tarihi eser restorasyonu, kültür merkezi, parklar, numarataj işlemleri, trafik sinyalizasyon, mezbahane, katı atık bertarafı, gasilhane konularındaki sorun ve talepleri de aktardı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arapgir’in çok büyük değerlere sahip olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunlara yer verdi:

“Birçok büyükşehirde bulamayacağınız önemli tarihi, kültürel miras ve değerler Arapgir’de mevcut. Bu değerleri yaşamak, yaşatmak; Arapgir’i geleceğe taşıyacak en önemli hususlar diye düşünüyorum. Dolayısıyla bunları gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını sağlamak da bizlerin görevi olacak. Sadece altyapı değil, aynı zamanda kültür ve tarihimizi koruyacak, geleneğimizi yaşatacak projeler de yapmamız gerekiyor.

Buraya hizmet için, çalışmak için geldik. Bu toplantımızda ekipteki arkadaşlarım kendi alanlarıyla ilgili notlarını alıyorlar. Belediye başkanımızla tekrar bunları konuşacağız. İnşallah sorunların aciliyetine binaen öncelik sırasına göre çözümler bulmaya çalışacağız.”

Toplantıdan sonra tarihi Millet Han’da açılan Arapgir Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi gezildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, sergideki el emeği göz nuru eserleri tek tek inceledi ve 2 tablo satın aldı.

Esnaf ziyaretinde de bulunan Başkan Çakır, Arapgir’in meşhur tahta çivili ayakkabısından da sipariş verdi.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Arapgir İtfaiyesi ile Özel İdare’den Büyükşehir’e geçen Bakımevi’ni de gezerek değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir desteğiyle açılan yolları da inceleyen heyet daha sonra tarihi Çobanlı Konağı’nı gezdi. Konağın, Çanakkale Cephesi Başkomutanı Cevat Çobanlı Paşa’ya ait olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız