SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Ormanına 40 Bin Fidan

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:21:55
Köy Ormanına 40 Bin Fidan
A- A+ PAYLAŞ

Konaktepe Cumhuriyet Ormanı’nda 2 bin fidan dikimi yapıldı.

Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) tarafından TEMA Vakfı Malatya İl Temsilciliği’nin katılım ve katkıları ile Malatya’nın Kuluncak ilçesi Konaktepe (Tersihan) Köyü’nde Cumhuriyet Ormanı’na fidan dikimi yapıldı.

Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu’nun ‘icraat önemlidir’ vurgusu ile yaptığı kısa konuşmanın ardından Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, fidan dikiminin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdikten sonra başta Kaymakam Gündoğdu olmak üzere törene katılan daire amirleri fidan dikti.

TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş ise Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nün Malatya’da yürüttüğü çalışmaları takdir ve ilgi ile izlediklerini belirterek, Karaca’nın şahsında tüm ormancılara teşekkür etti.

AKÇD Başkanı İsmail Karakuş ise, “Bizler Avrupa’nın çeşitli kentlerinde çalışan gurbetçi Konaktepe köylüleri bulunduğumuz ülkenin sosyal sorunları, çevre, doğa ve düzenli orman alanlarından etkilenerek 22 Nisan 2001 tarihinde ‘Türkiye Çöl Olmasın, Konaktepe Örnek Olsun’ Konaktepe Cumhuriyet Ormanı Ağaçlandırma projesini Konaktepe Köyü’nde 270 dönümlük köy tüzel kişiliğine ait kırsal alanda başlattık.

Şimdiye kadar çoğunluğu değişik türlerde 40 bin fidan Konaktepe Köyü’nde toprakla buluşturuldu. Düzenli olarak dernek ve köylüler tarafından fidanların bakımı yapılmakta, dikim mevsimlerinde kuruyan fidanların yerine yeni fidanlar dikilmekte, bu fidan dikimini yaparken topluma ve gelecek kuşağa çevreyi ve ağacın önemi ve çevre duyarlılığını geliştirmek için öğrencilerle, çevre köylülerle, devletin kurumları ile birlikte yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız