SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Yolları Kapandı

A- A+ PAYLAŞ
 
Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece başlayan kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolunun kapandığı öğrenildi. Kar yağışının elektrik tellerini koparması nedeni ile Çöşnük semtine ise bir süre elektrik verilemedi. 
 
ASILSIZ İHBARLAR ZORLAŞTIRIYOR
 
Kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için ekiplerin seferber olduğunu belirten Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili İrfan Kaya çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "147 köy yolumuz kapalı. Kapalı köy yolu ağımızın uzunluğu 1792 kilometre. Bu yolların açılması için karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Malatya İl Özel İdaresi olarak 16 ayrı noktada karla mücadele ekibi oluşturduk. Oluşturulan ekipler Doğanyol, Doğanşehir, Darende, Arguvan, Arapgir, Akçadağ, Kuluncak, Kale, Hekimhan, Tepehan, Pütürge, Merkez -Uluköy, Yeşilyurt, Yazıhan-Kurşunlu, Merkez köyleri, Battalgazi ilçesinde karla mücadelede görev almaktalar. Karla mücadele araçlarımızın bulundukları bölgede çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca ihbarı yapılan acil olaylara karşı en yakın ekip, en kısa zamanda yönlendirilecektir. Yollarda mahsur kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına da yardımcı olunacaktır. Vatandaşlardan gelen asılsız ihbarlar ekiplerimizin çalışmalarımızı zora sokmaktadır. Bu konuda duyarlı olmalarının bekliyorum" dedi. 
 
HASTA İÇİN SEFERBER OLUNDU
 
Merkeze bağlı Çamurlu köyünde diyaliz hastası olan kişinin mağdur olduğunun köy mutharı tarafından bildirilmesi üzerine ekipleri köye yönlendirdiklerini belirten Kaya,  "Bizde ekiplerimizle yol açma çalışmalarını başladık. Yaklaşık yarım metre kar kalınlığı ve arazinin dik yamaç olması çalışmaları zorlaştırmaktaydı. Ambulans aracının çıkması mümkün olmaması ve hastanın yayan olarak yola çıkıp geldiğini duyunca kendi makam arabamla yola çıktım. Köye yakın bir yerde hastayı ve hasta yakınlarını arabamıza alarak Malatya Devlet Hastanesine getirdik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız