SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köy Yolu Asfaltlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:01
Köy Yolu Asfaltlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Hekimhan Yukarı Selimli köy yolunda asfaltlama çalışmalarına başlandığı bildirildi. 

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Hekimhan Yukarı Selimli köyüne gitti.

Kaya yapılan çalışmalarla ilgili, "2013 yılı asfalt programımız hızla devam ediyor. Bugünde Hekimhan Yukarı Selimli köy yolu üzerinde incelemeler yapıyoruz. Ekiplerimiz Ramazan ayı olmasına ve hava sıcaklığını yüksekliğine rağmen çalışmalarına devam etmekteler. Bu grup yolunun uzunluğu 11 km. Bu grup yolundan Yukarı Selimli, Kuluncak Kömüklü Köyü, Söğüt, Delihasanyurdu, Güzelyayla ve Kurşunlu Beldesine de faydalanmaktadır. Aşağı Selimli’den Kuluncak ve Darende’ye de bağlantı yolu vardır. Yıllardan beri bir takım sebeplerden dolayı yapılamadı. KÖYDES projesi kapsamında şuan yapılmakta. Köylümüz yapılan yoldan dolayı sevinçlerini ifade ediyorlar. Onların sevinci bizimde sevincimiz. Bu yolun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Köyümüz Hekimhan’ın büyük köylerinden biri uzaklığı 30 km, tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar. Okur, yazar oranı çok yüksek. İçme suları, sulama suları var, köy içi parke taşı kaplı, kanalizasyonu yıllar önce yapılmıştır. Bu çalışmalarda bizlere destek veren, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Meclisimize, muhtarlarımıza ve özel idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yukarı Selimli Köyü Muhtarı, İsmail Taşkın ise ’’Bu yolun yapılması şahsımda ve köy halkında büyük sevinç yarattı. Bu yolun yapılması bizim için çok önemliydi. Yapılan yol 11 km, üç şerit halinde yapılmakta. Bu köyden, Yukarı Selimli, Söğüt, Kömüklü köyü, Delihasanyurdu ve Kurşunlu Beldesine kışın bu yoldan faydalanmaktadır. Yukarı Selimli köyü, Hekimhan ilçesinin ikinci büyük köyü, yazın gurbetçilerin gelmesi ile 1200 kişi oluyor. Kışın köyde 85 hane de kalan vardır. Bu köy nokta köy olarak Darende ve Kuluncak ilçesine de yolu bağlantısı vardır. Köyümüzün kanalizasyonu, sulama suyu ve şebekeli içme suyu mevcuttur. Son 10 yılda en büyük hizmetini almıştır. Bu yolun yapılması bizleri çok sevindirdi. Emeği geçen tüm yetkili ve çalışanlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Köy sakinlerinden Selim Mahmut Can da , “Yolumuz yapıldı. Eskileri kaldırsak göstersek şaşar kalırlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun’’ İfadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Hacı Ali Öz Çelik, "Yıllarca hasretle özlemle beklediğimiz asfalt yolumuz yapılmakta. Türkiye bölgenin yıldızı, Hekimhan Yukarı Selimli köyü de kendi bölgesinin parlayan yıldızı oldu’’dedi.

Köy sakinlerinden Cafer Kılıç,’’Eskiden bir saatte Hekimhan gidemezken şimdi 20 dakika da gideceğiz. Yolumuz yapıldı. Kanalizasyonumuz var. İçme sular evlere kadar geliyor. Sulama suyumuz var, köyün içinde bir kısmı kilit taşı. Allah hükumetimizden razı olsun. Bu çalışmaları bizlere sunan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız