SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyde Bir Öğretmen

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bir dağ köyündeki 10 öğrencili okulun öğretmeni, hem müdürlük hem de müstahdemlik yapıyor.
Erdoğan Denizman, suyu dahi olmayan 10 öğrencili okulda fedakarca çalışıyor. Malatya Merkez Üzümlü köyünün okulunda 14 yıldır öğretmenlik yapan Erdoğan Denizman isimli 42 yaşındaki öğretmen, kendisini öğrencilere adadığını belirtiyor.

Kış olması nedeniyle okulun sobasını yakan, okulun temizliğini öğrencilerle birlikte yapan öğretmen Erdoğan Denizman, öğrencilerin bazı ders gereçlerini de kendi imkanı ile yapmış. Tahtadan yazılar, sac'dan yazı bölümü yapan öğretmen Erdoğan Denizman, köydeki okulun lojmanında yatıp kalktığını belirtiyor. Akşamları ise köylülerin evine giden ve onların sorunlarıyla da ilgilenen Erdoğan Denizman, köylülerin gönlüne adata taht kurmuş.

Köylülerden Abdullah Akdağ, Erdoğan Denizman'ın öğretmenliğin yanı sıra köy sorunlarıyla da ilgilendiğini belirtip, fedakarca çalışmasını takdir ettiklerini söyledi. Yusuf Akdağ ve Hüseyin Taşkıran ise öğretmenden memnun olduklarını, fedakarca çalıştığını ifade ettiler.

Eşinin zor şartlarda yaşamak istememesi yüzünden kendisinden ayrılan ve köyde yatıp kalkan öğretmen Erdoğan Denizman, okullarının Emniyet Müdürlüğü tarafından kardeş okul seçilip, 3 yıldır öğrencilere yardım yapıldığını belirtiyor.

Fedakarca çalışmasını öeğretmenliğini çok sevmesine borçlu olduğunu dile getiren Erdoğan Denizman, sabah ilk işinin okulun sobasını yakmak olduğunu, sonra öğrencilerle okul temizliği yaptıklarını söyledi. Öğretmen, fedakarca çalışmasını şu şiriyle dile getirdi:

"Öğretmen, tomurcuk derdinde olmayan ağaçları odunluk olmaktan kurtaran bir bahçıvandır. Bir başka deyişle, Öğretmen, tomurcuklanmaya niyeti olmayan ağaçları odunluk olmaktan kurtaran bir bahçıvandır".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız