SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyde Kaçak Yapılaşma!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde basına da yansıyan “İmar yolsuzluğu ve usulsüzlüğü” iddialarının ardından, hangi resmi kuruluşun ne gibi bir işlem yaptığına ilişkin, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama dahi olmazken, Jandarmanın köylerde yaptığı “imar ve çevre” ile ilgili denetim işlemleri “Aziz Nesin”lik durumumuzu ve de çelişkiyi ortaya koydu.

Jandarma’dan edinilen bilgiye göre; Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşdoğan köyündeki devriye görevi sırasında yapılan kontrolde 46 yaşındaki H.O. ile 40 yaşındaki İ.H. adlı şahısların ev yaptıkları, inşaatların bulunduğu arazilerin hazine arazisi olduğu, şahısların herhangi bir kamu kurum ve kuruluşundan, izin ve ruhsat almadıklarının saptandığı bildirildi. İki şahıs hakkında “İmar Kirliliği (Kaçak Yapılaşma)” suçlamasıyla işlem yapıldığı, ifadeleri alınan şahısların salıverildiği, soruşturma evraklarının da Yeşilyurt Kaymakamlığı’na gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, Jandarma tarafından Akçadağ ilçesi Kolköy’deki devriye görevi sırasında, 46 yaşındaki M.Ö. adlı şahsın, evinin önünde evsel naylon atıklarını yakarak çevreyi kirlettiğinin belirlendiği, hakkında idari ceza uygulanması için tutanak düzenlendiği bildirildi.

Jandarmanın köyde dahi imar ve çevreyle ilgili duyarlılıkla yasal yetkilerini kullandığı ve denetim yaptığı gözlenirken, Malatya merkezde ise, “rantı yüksek” birçok yerde yapılan imar usulsüzlükleri, kaçak yapılaşma vs. gibi davranışların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde basına sızan “İmar usulsüzlüğü ve yolsuzluğu” ile ilgili olarak ne tür işlem yapıldığına dair kamuoyuna bir açıklamanın dahi yapılmaması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız