SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyde Ruhsatsız İşyeri Ha!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kanlı olaylarla gündeme gelen ve 26 içkili eğlence yerinin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bu işyerlerinin çoğunluğunun ruhsatının olmamasına rağmen faaliyetini sürdürmelerine ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in tepkisini açıklamasından kısa bir süre sonra Jandarma Vukuat raporunda yer alan, 3 köydeki 3 küçük esnafın ruhsatlarının olmadığı gerekçesiyle haklarında işlem yapıldığı yolundaki bilgi “tirajikomik” bir durum saptaması olarak yorumlandı.

“EMRE AYKIRI DAVRANIŞ”..
Jandarma Vukuat Raporu’nda yeralan bilgiye göre; Kale ilçesi Bent Köyü’nde R.Y. adlı vatandaş ruhsatsız olarak berber dükkanı, yine aynı köyden M.M. adlı vatandaş ruhsatsız olarak çay ocağı, H.T. ise ruhsatsız olarak Nalburiye dükkanı çalıştırdıkları gerekçesiyle, haklarında “idari yaptırıma esas olmak üzere Emre Aykırı Davranış”tan tutanak tutuldu ve Kale Kaymakamlığı’na gönderildi.

“RUHSATLARI YOK AMA..”
Bu arada, önceki hafta Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir eğlence yerinin sahipleri ile hasımları arasında süregelen husumetin ardından gündüz saatlerinde silahların patlaması, 3 vatandaşın vurulmasının ardından, caddenin “gündüz” esnaflarının şikayet amacıyla ziyaret ettiği ESOB Başkanı Keskin, “..Burada eğlence merkezlerinin fiziki yapısı bile eğlence yeri olmaya uygun değil. Ne hikmetse çoğunun ruhsatı yok, çalışmaya izni var!..” diyerek, bir duruma dikkat çekmiş, imalarda bulunmuştu.

Köydeki berber, çayocağı ve nalburiye ile ilgili yasa gereği “ruhsatsız” işlemi yapılırken, kent merkezindeki durum arasındaki çelişki değişik yorumlara neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız