SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köydeki Katliamın Kurbanları

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:35:25
Köydeki Katliamın Kurbanları
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Basak Köyü’nde oturan 5 kişi, köylülerinden 45 yaşındaki Ali Kaya’nın hedefi oldular. Bunlardan 37 yaşındaki Taman Arayıcı, 52 yaşındaki Fadime Çalışkan ile köy düğünlerinde zurnacılık da yapan 35 yaşındaki Murat Sarıkaya yaşamlarını yitirirken, 55 yaşındaki Bessey Arayıcı ile 37 yaşındaki Hikmet Arayıcı da ağır yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındılar.

Cumartesi’ni Pazar’a bağlayan gece yarısından sonra 01.00 sıralarında, pompalı tüfekle köydeki 5 eve giderek, kapı ya da pencerelerine vuran, çıkanlara ateş açarak yaralayan Ali Kaya’nın, 6 ay önce bir cinsel taciz suçlaması nedeniyle tutuklanıp, 2 ay hapis yattığı, hedefindeki olan kişilerin de bu olayda aleyhinde tanıklık edenler olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Ali Kaya, 6 ay önce bekar olan Taman Arayıcı'nın evine giderek sarkıntılık iddiası üzerine  Taman Arayıcı'nın bağırmasıyla kaçtığı, bu sırada komşularının bağırma sesi üzerine dışarı çıkıp Ali Kaya'yı kaçarken gördükleri, olayın jandarmaya  ihbar edildiği ve şahısın tutuklandığı ileri sürülüyor. 

Şikayet üzerine 2 ay tutuklu kalan şahısın Taman Arayıcı'nın davadan vazgeçtiği iddiasıyla tahliye olduğu,  Ali Kaya'nın kendisi aleyhine tanıklık yapan kişilere o olayın üzerine husumet beslediği ve köyde sürekli olarak husumet beslediği kişilerin aleyhinde konuştuğu ileri sürüldü.

Evli ve 2 çocuk babası olan Ali Kaya’nın olay gecesi önce Taman Arayıcı’yı evinde öldürdüğü, ardından ise Murat Sarıkaya’nın evine giderek bu şahısı öldürdüğü bildirilirken, son olarak Sarıkaya'nın ablası olduğu bildirilen Fadime Çalışkan’ı evinde öldürdüğü belirlendi.

Jandarma ve polis, olaydan sonra kaçan Ali Kaya'yı yakalamaya çalışıyor.

HABER: malatyahaber.com- Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız