SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köydeki KOBİ'lere Kredi..

A- A+ PAYLAŞ

Halkbank Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı Recep Güleç, Avrupa Yatırım Bankası'yla imzaladıkları protokol kapsamında Kalkınmada Öncelikli Yöre'lere 100 milyon Euro kredi kullandıracaklarını, ayrıca 2011 yılında Fransız Kalkınma Ajansı ile 100 milyon Euro tutarında yeni bir protokol imzalamaya hazırlandıklarını söyledi.

"Üreten KOBİ" etkinlikleri kapsamında Ordu'da düzenlenen toplantıda Halkbank'ın banka ve yurt dışı kaynaklı KOBİ kredileri ve sektörlere özel KOBİ Destek Paketleri'yle ilgili bilgiler veren KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran, finansal kriz nedeniyle bankacılık sektörünün geçen yıl KOBİ'lere kredi kullandırmada geri adım atarken Halkbank olarak 2009 yıl sonunda KOBİ kredilerini de içeren ticari kredileri bir önceki yıla göre yüzde 23.6 oranında arttırdıklarını belirtti. Ekonomik değerlerin
yükselişe geçtiği 2010 yılında bu performansı sürdürdüklerini kaydeden Başaran, "Bankamız yılın ilk 9 ayında nakdi kredileri de içeren toplam kredilerini yüzde 25. 8 artırarak 52. 6 milyar TL'ye çıkardı. Yılın ilk üç çeyreğinde KOBİ ve esnaf kredilerini de içeren ticari kredilerimiz yüzde 21.1 artış sergiledi" dedi.
Halkbank'ın uluslararası finans kuruluşlarından sağladığı kaynağın 2.2 milyar dolara ulaştığını belirten Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı Recep Güleç de şu bilgileri verdi: "Bankamız, Avrupa Yatırım Bankası'yla Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi kapsamında imzaladığı protokolle 50 milyon Euro'luk yeni bir kaynağa daha sahip oldu. Bu kaynağa kendi kaynaklarımızdan eşit miktarda katkı sunarak toplam 100 milyon Euro'yu ülkemizin kalkınmada öncelikli yörelerinde
faaliyet gösteren KOBİ'lerimize kredi olarak kullandıracağız. Ayrıca KOBİ'lerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını desteklemek için 2011 yılında Fransız Kalkınma Ajansı ile 100 milyon Euro tutarlı yeni bir protokol imzalamaya hazırlanıyoruz"

KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELER

Türkiye'nin orta ve doğusunda belirtili nüfus büyüklüğüne ulaşmış, doğudan batıya göçü kendine yönlendirebilecek, çevre illerin sosyo-ekonomik gelişmesini hızlandırma potansiyeline sahip; Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van illeri ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP), Zonguldak, Bartın, Karabük Bölgesel Gelişme Raporu (ZBK) ve Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi(YHGP)
kapsamında bulunan toplam 50 il Kalkınmada Öncelikli Yöreler kapsamında bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız