SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'KÖYDES ve BELDES Devam..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, KÖYDES ve BELDES çalışmalarının 2008 yılında da devam edeceğini, yarım kalan çalışmaların bu yıl bitirilmesi için ilgili tüm kesimlerle koordineli bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Ölmeztoprak'ın sekreteryasından çalışmalarla ilgili olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Fuat Ölmeztoprak yaptığı yazılı açıklamada: 2008 yılında da Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ile Belediyelerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi (BELDES) çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi çalışmaları kapsamında yol, su öncelikli olmak üzere, nüfus yoğunluğuna göre kanalizasyon çalışmalarının da yapılacağını, 2007 yılında yarım kalan çalışmaların 2008 yılında bitmesi için Sivil toplum kuruluşları, Valilik, Belediye ve İl Milletvekilleri olarak koordinasyonlu bir çalışma içerisinde bulunduklarını bu çerçeve de öncelikli hedeflerinin Malatya’ya hizmet olduğunu belirtti.

Malatya'mızın susuz veya suyu yetersiz köy ve mezralarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda KÖYDES Projesi kapsamında 2007 yılı için Malatya’mıza 32 trilyon 493 milyar TL ödenek aktarıldı.

2007 Kasım ayına kadar 226 içme suyu ve yol problemi sorunun giderildiğini,%70 ve üzeri tamamlanan 59 projenin ve ihale aşamasında olan 6 içme suyu projesinin de 2008 yılında tamamlanması için çalışmalar sürüyor.

Beldes projesinin ise ilk kez 2007 yılında uygulamaya konduğunu 2007 bütçesinde, Nüfusu 10.000’in altında olan belediyelerin su ve yol ihtiyacı için BELDES projesi kapsamında 300 Milyon YTL ödenek ayrıldığını.(300 Trilyon TL)

2007-2013 AB Katılım Öncesi Mali Araç fonları için hazırlanan Stratejik Çerçeve Belgesinde (SÇB) mekansal odaklanmayı sağlamak üzere cazibe merkezleri yaklaşımı esas alınmış ve bu kapsamda Malatya ilimiz bölgesel rekabet edebilirlik ve insan kaynakları projelerinde öncelikli alanlar içerisinde yer almıştır.

2008 yılı yatırım programları dahilinde ilimizde;

Barajlar : (Çat,Gökpınar,Yoncalı,Kuruçay,Kapıkaya projeleri),

Göletler : (Darende-Sofular-Doğanşehir-Söğüt),

Taşkın korumalar : (Darende-Gedikağzı köyü, Darende-Nadir Mahallesi, Darende-Ayvalı, Kuluncak-Sofular),

Karayolları: (Elazığ-Malatya karayolu,Malatya-Gölbaşı karayolu, Arapgir-Keban Divriği ayrımı,Kayseri-Pınarbaşı karayolu Malatya Havaalanı karayolu,Yeşilyurt-Malatya karayolu,Gölbaşı-Kapıdere karayolu, Devlet ve İl yollarının onarımı,Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya karayolu Nemrut dağı turistik yolları ve bölünmüş yol çalışmaları asfalt çalışmaları köy yollarının yapımı,köprüler ve üst geçitler) ve daha bir çok proje 2008 yılı yatırım programında yer almaktadır dedi.

Ölmeztoprak: Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı ile ilgili olarak, Amacımız, uygulama ile teoriyi bir arada, eğitim programlarına yansıtıp daha geniş kitleleri bu sürece katmaktır. Yerelde ne kadar güçlü olursanız, yerel düzeyde katılım mekanizmalarına ne kadar geliştirebilirseniz, o ölçüde demokrasiniz de sağlam temeller üzerinde yükselir. Bu başarılı hizmetlerin arkasında büyük bir beyin gücü, büyük bir yetişmiş kadro var. Çünkü biz biliyoruz ki, yerel siyaset ve yerel yönetimler demokrasinin temelidir' dedi.

Yüce Mecliste ifa ettiğimiz yasama görevi kıymetli hemşerilerimizin problemleri ile ilgili olarak bizzat ilgili merciler nezdinde takip ederek sonuçlandırdığımız işler dışında, Malatya'mız ve ilçelerinin genel problemlerinin çözümü konusundaki çalışmalarımız, ilgili Bakanlıklar düzeyinde aralıksız sürdürülmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız