SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köye 9 Cenaze

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 kişi için tören düzenlendi. Bu arada kazayı yapan ve alkollü olduğu da saptanan 44 HA 643 plakalı minibüsün sürücüsü M.Ç. de tutuklandı.

TOPLU CENAZE TÖRENİ
Malatya'nın Arapgir ilçesi ile Sivas'ın Divriği ilçesi karayolunda, düğünden dönenleri taşıyan minibüsün aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişi için Arapgir ilçesi Merkez Camii önünde tören düzenlendi.

Cenaze törenine; Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arapgirli olan CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Halit Konukçu, Arapgir Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selahattin Kınık, daire amir ve müdürleri, hayatını kaybedenlerin İstanbul'dan gelen yakınları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Tören sırasında yakınlarını kaybedenler zor sakinleştirildi.

Cenazeler, namazın ardından defnedilmek üzere Suceyin köyüne götürüldü.

YOL AÇIKLAMALARI..
Malatya'nın Arapgir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 kişi gözyaşları arasında toprağa verilirken, Arapgir-Divriği karayolunun yapılması çalışmaları tekrar gündeme geldi.

Düğünden dönerken minibüsün devrilmesi sonucu hayatlarını kaybeden Ali Yılmaz, Aşır İmam Metin, Mehmet Özbek, Dilfuruz Yaman, Latife Açık, Sultan Şahin, Tamam Metin, Sultan Kuru ve Satı Çolak'ın Suceyin köyünde defnedilmesinin ardından yetkililer açıklama yaptı.

Cenaze namazına katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Çok üzücü bir olay, 9 vatandaşımızı kaybettik. Başlangıçta 9 tane yaralı söz konusuydu. 2 yaralımız taburcu olurken, 7 yaralımız tedavi altında. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören 1 yaralımızın durumunun ciddi olduğu bilgisi geldi. 137 promil alkollü olduğu ortaya çıkan minibüs şoförü ise nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" dedi.

Memleketi olan Arapgir'e gelen CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen ise, "Çok üzgünüz. Böyle üzerimizde karabulutlar var ama inşallah Allah hayırlısını nasip etsin. 9 vatandaşımızı kör bir kazayla kaybettik. Bazı insanlara ölümler yakışmıyor ancak böyle kazalarda kaybettiğimiz insanların sayısı fazla Türkiye'de. Maalesef biz bu işi çözemiyoruz Türkiye olarak. Ne Karayollarımız ne trafik ekiplerimiz ne de bizler çözebiliyoruz. Buna bir önlem bulmak gerekiyor diye düşünüyorum. Ölümler olduktan sonra herkes bir suçlu bulur. Kimisi Karayolları'nı suçlu buluyor. İl Genel Meclisi üyelerimiz, defalarca ikaz etmemize rağmen bu yolda önlem alınmamasından şikayet ediyor. Kimileri şoförü kabahatli buluyor, kimileri de kader deyip geçiyor. Trafik kazalarına savaş ülkelerindeki kadar ölü veriyoruz. Çok acı ve trajik bir ölüm. Hepimizin başı sağ olsun. Arapgir-Divriği yolu konusu ile ilgilenen Malatya milletvekillerimiz var. Ben de bir milletvekili olarak gerekirse Meclis'e bir araştırma önergesi verip konuyu gündeme getireceğim. Bu vesileyle Türkiye'nin bütün karayollarında yapılan kazaları ileteceğim" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız