SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köye ''Akova'' Adı Verilince..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nde Darende'nin Karadeğin Köyü'nün "Akova" olarak değiştirilince, MHP'li üyeler tepki gösterdiler ve "MHP de iktidar olunca Kurt Köyü mü koysun?" eleştirisinde bulundular.

ÖĞRETMEN AÇIĞI..
Malatya İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Berk, öğretmen açığının vekil öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

Malatya İl Genel Meclisi, Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda Bekir Çelik'in başkanlığında toplanarak, gündem maddelerini görüştü. İl Genel Meclisi toplantısında, köy okullarında öğretmen açığı olduğu şeklindeki soruya Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Berk, Malatya'da 200-250 arasında öğretmen açığı bulunduğunu belirterek, "Genelde sınıf öğretmeni açığı vardı. Ancak bu açığı asker, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerle kapatıyoruz. Münferit öğretmen açığı bulunan yerlerde ise açık, öğretmenin ya rapor ya da izinli olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Kanun gereği, öğrenci sayısı 10'dan az olan köy okullarının kapalı tutulduğunu söyleyen Berk, "Bunun çözümü, okulu kapalı olan köydeki öğrencilerin, ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) kayıt yaptırmasıdır. Ancak veliler buna sıcak bakmıyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Ahmet Karapınar ise, İl Genel Meclisi üyelerinin, ilçe ve köy okullarında yakacak sıkıntısı olduğuna dair şikayetleri üzerine, "Geçen yıl okullara yakıt bedeli olarak 293 bin YTL ödendi. Ancak bazı katı yakıt yakan okullara yüzde 50 ödeme yapıldı. Kalanı bugünlerde ödenecek" dedi.

HİZMET BİRLİĞİ İÇİN SEÇİM..
Bu arada, İl Genel Meclisi toplantısında, Vilayet Hizmet Birliği üyeliğine Mustafa Geçgel, Cahit Sarı, Tacettin Ateş, Mehmet Başar, Abdurrahman Kızıl ve Ahmet Yılmaz oybirliğiyle seçildi.

KÖY İSMİ TARTIŞMASI..
Diğer yandan, Darende İlçesi Karadeğin Köyü'nün ismi, Akova Köyü olarak değiştirildi. Bazı meclis üyeleri, köy isminin başına "Ak" getirilmesine tepki göstererek, "MHP'de iktidarda olunca Kurt Köyü diye mi isim verilsin?" dedi.

DİĞER KONULAR..
Bekir Çelik'in başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde, eski adıyla Köy Hizmetleri yeni adıyla Köye Yönetim Hizmet Birimi'nde, greyder ve iş makineleri operatörü sıkıntısı çekildiği dile getirildi. Emekli olanların yerine yeni personel alınmaması nedeniyle köylere hizmette sıkıntı çekildiğini söyleyen bazı meclisi üyeleri, sıkıntının giderilmesi için ilgili ve yetkili yerlere müracaat edilmesini talep etti.

Çelik ise konunun kendilerine iletildiğini, bir araştırma yapıp, emekli olanların tekrar çalıştırılmaları konusunu ele aldıklarını belirterek, "Ancak kanun gereği emekli olanlar bir daha çalışamıyor. Yani iki ücret alınma konusu kanunen yasak. Bu nedenle bir çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi toplantısında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev yapan iki üyenin, 5263 sayılı yasa gereği görev sürelerinin uzatılması da görüşüldü. 2. Ordu Komutanlığı Defterdarı Ali Budak ve Hidayet Mahallesi Derneği 2. Başkanı Hüseyin Özçelik'in, mütevelli heyetinde devam etmelerine karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız