SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köye Belediye Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:43
Köye Belediye Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Merkeze bağlı Özal Köyünde yaşanan içme suyu sorunu çözüme kavuşturuldu.

İl Özel İdare Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Özal Köyü’nde yaşanan su sorununun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a iletilmesinin ardından başlayan çalışmalar tamamlanarak, köye içme suyu verilmeye başlandı.

İçme suyunun köye verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Özal köyüne giderek, köylülerin sevincine ortak oldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Özal Köyü ziyaretine, Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ile birlikte bazı daire müdürleri de katıldı.

İçme suyunun Özal Köyüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Özal Köyü Muhtarı Bayram Şekeroğlu, sorunun çözülmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya milletvekilleri, Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın katkıları olduğunu belirterek, Malatya Belediyesi ile Özel İdare Genel Sekreterliği’nin çalışmaları sayesinde kısa sürede sorunun çözüldüğünü söyledi.

Özal Köyünün hava alanı yolu üzerinde, Malatya merkezine 15 km. uzaklıkta olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özal köyünün Malatya’ya gelenleri karşılayan ilk yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Köyün toplam 350 haneden oluştuğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Köyümüzün ilk olarak ulaşım sorunu vardı. Otobüs seferleri başlatarak bu sorunu ortadan kaldırdık. İçme suyu sorununu ise Özel İdare Genel Sekreterliğiyle beraber yaptığımız ortak çalışmayla çözdük. 13 km. içme suyu şebekesi döşeyerek vatandaşlarımızın içme suyundan yararlanmasını sağladık. İşin malzeme kısmını Malatya Belediyesi olarak biz üstlendik. Yapım işini ise Özel İdare üstlendi. İşin toplam maliyeti 320 bin lira. Bunun 220 bin lirası malzeme, 100 bin lirası ise yapım işi. Artık vatandaşlarımızın günlük hayatı daha da kolaylaşacak. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kısa bir süre zarfında Özal Köyünün sorunlarını, Malatya Belediyesiyle ortaklaşa yapılan çalışma sonucu çözdüklerini dile getiren Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Özal Köyü sakinleri ise yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler. Köyde bulunan vatandaşlar içme suyunun israf edilmemesi ve kaçak kullanımın önüne geçmek için topluca abone işlemleri yapacaklarını da ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız