SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köye Fabrika İzni İptal Edilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:09
Köye Fabrika İzni İptal Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nin ilk oturumunda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi Toplantısı’nda İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Darende ilçesine bağlı Üçpınar Köyü ile Başkaya Köyü arasındaki yaklaşık 2,5 kilometre mesafelik yere yeni yol açılmasının yatırım programına alınması raporu kabul edildi.

Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Doğanşehir ilçesine bağlı Söğüt Beldesinin Elmalı Mahallesi’ne bağlı Pamuklu mevki yolu olmadığından, yeni yol yapılmasının yatırım programına alınması raporu da kabul edildi. Aynı komisyonun merkez ilçe Alhanuşağı Köyü ile Pütürge ilçesine bağlı Kökpınar Köyü arasındaki yolun yol ağına alınmasının yatırım programına alınması raporu da kabul edildi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nda görüşülüp rapora bağlanan sözleşmesi fesih edilen toplam 13 adet okulun ihale sözleşmelerinin neden iptal edildiğinin araştırılıp tespit edilmesi ile ilgili rapor da okunarak kabul edildi.

Raporda, “Söz konusu toplam 13 adet okulun deprem dayanımının belirlenmesi ve gerektiğinde güçlendirme projelerinin hazırlanması işi ihalelerinde gerekli yasal ihtarlar yapılmasına rağmen yüklenici firmaların işi tamamlamaması ve sözleşmedeki taahhütlerini yerine getirmemelerinde dolayı sözleşmenin 16. maddesi ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nun 20. maddesi gereği bahsi geçen okulların ihale sözleşmeleri fesih edilmiştir” denildi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hasan Göğüs, ihalesi sözleşmesi feshedilen 4 okulun ihalesini kazanan firmaya 16 Nisan 2012 tarihinde işin kendilerine teslim edildiğini, ancak geri dönüş olmadığı için 16 Ağustos 2012 tarihinde gerekli ikazların yapılarak sözleşmenin tek taraflı fesih edildiğini belirtti. Göğüs, 9 okulun ihalesini kazanan firmaya ise 17 Nisan 2012 tarihinde işin teslim edildiğini, ancak sonuç gelmediği için 18 Temmuz 2012’de işin tek taraflı olarak fesih edildiğini kaydetti.

CHP Meclis Üyesi Vahap Altunok ise firmaların sözleşmelerin fesih edilmesinin ardından teminatların verilip verilmediğinin de belirtilmesi gerektiğini aktararak, bu firmalar hak ediş alıp almadığı da belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Altunok, sözleşmesi fesih edilen firmaların okullardan numune alırken, okullarda maliyet bıraktığını ve bu maliyetlerin okulların aile birlikleri ile Milli Eğitim bütçesi ile onarıldığını belirtti.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Doğanşehir’in Doğu Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 966 metrekare üzerinde bulunan atıl ve kullanılmaz bir vaziyette bulunan soğuk hava deposunun satışı için İl Encümenine yetki verilmesi ile ilgili rapor da okunarak kabul edildi. Satış yetkisinin İlçe Müftülüğünün hizmet sitesi kurmak için başvuruda bulunması üzerine alınmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, “Birilerinin satış talebi üzerine satış gelirse yarın başka konularda gelir” dedi.

FABRİA İZNİ İPTAL EDİLECEK..

Bu arada Küçükler Holding tarafından Doğanşehir ilçesine bağlı Savaklı Köyü’nde kurulmak istenen tekstil fabrikasına verilen imar izninin çevre düzeni planı nedeniyle iptal edileceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Genel Meclisi’nde Doğanşehir ilçesine bağlı Savaklı Köyünde 50 bin metrekarelik alanda Tekstil Fabrikası kurulması için Küçükler Holding’e verilen Mevzi İmar Planı İl Genel Meclisi’nin 8 Mart 2012 tarihli toplantısında kabul edilmişti.

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının birinci oturumunda İl Genel Meclisi’ne Vali Vasip Şahin imzası ile gönderilen yazıda, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazısında planlama çalışmalarının 2 Mart 2012 tarihinde onaylanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı kararlarına uygun olarak yürütülmesi istenmiştir. Söz konusu çevre düzeni planı hükümleri, tarım arazilerine sanayi tesislerinin ve konut dışı kentsel çalışma alanlarının yer almasına imkan tanımadığından onaylanan Mevzi İmar Planı’nın iptal edilmesi gerektiği düşünülmektedir” denildi.

Vali Vasip Şahin’in yazısı üzerine konu İmar Komisyonuna havale edilerek rapor hazırlatılmasına karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız