SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köye Kanalizasyon

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Arapgir ilçesi Deregezen Köyü'nün kanalizasyona kavuştuğu bildirildi.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından İller Bankası programında yapılan Arapgir Deregezen Köyü kanalizasyon çalışması kısa bir süre sonra tamlandı. Ana boruların fosseptik çukuruna bağlanması ile sağlıklı yaşam ortamı oluşturulmuş olacak.
 
İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İrfan Kaya, yapılan çalışmaları değerlendirerek, "Arapgir’e bağlı Deregezen köyümüzün şebekeli içme suyu var. Şuan burada kanalizasyon çalışmaları bitti az bir işi olarak fosseptik çukuruna boru bağlantısı kaldı. Buda bir iki güne kadar tamamlanması ile Deregezen köyünün de alt yapı çalışmaları bitmiş olacak. İhale bedeli 196 bin TL mal olan, 500 kişilik yapılan kanalizasyon çalışmalarında 3 bin 615 metre boru döşendi. Bu borular ile köyün uzağında açmış olduğumuz fosseptik çukuruna atıklar taşınmakta. Daha önceleri kanalizasyonu olmayan yerleşim yerlerindeki fosseptik çukurlarının açıkta kalması sızıntı ve pis kokuları etrafa yayılıyordu. Bu durum birçok bulaşıcı hastalıklara da kapı açmaktaydı. Yapılan bu çalışmalarla yaşanıla bilir bir çevre ortamı oluşturmak için devletin hizmetlerini vatandaşın ayağına götürdük. Köy muhtarımız bizimle beraber işleri takip ediyor. Amacımız yaşanıla bilir bir çevre oluşturmaktır'' dedi.
 
Deregezen Köyü Muhtarı Kaya Özmen de, “Köyümüz 40 haneden oluşmakta. Köyümüzde ilkokul, sağlık ocağı ve karakol var. Şebekeli içme suyumuz mevcut, kanalizsayonun yapılması ile de köyümüzün altyapı çalışmaları tamamlanmış olmakta. Bu köy de tarıma dayalı olarak buğday, arpa yetiştirmekte ayrıca azda olsa her hanede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmakta. Kanalizasyon şebekesi yapılırken köy içi yollarımız bozuldu, bununda bir an önce yapılmasını istiyoruz. İnşallah diğer işlerde çözüm buldukları gibi bu işi de bitirirler. Köyümüz adına her konuda bizlere yardımcı olan Arapgir Kaymakamımıza, İlçe Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine ve ilgili birim müdür ve mühendislerine, çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi arz ederim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız