SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köyler de İlaçlansın!'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarına devam ederken son toplantıda Karakaya Baraj Gölü’nde balıkçılık için 6 ayrı bölgenin 5 yıl süreyle kiralanması konusu ile köylerin sivrisinek ve kene gibi haşerelere karşı ilaçlanması konusu görüşüldü.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde bir gün önce yapılan toplantı tutanakları okunarak kabul edildi.

KENE VE SİVRİSİNEKLE MÜCADELE
İl Genel Meclisi’nde ilk olarak kene ve sivrisinek gibi haşerelere karşı köylerde mücadele konusuyla ilgili teklif görüşüldü. Belediye sınırlarındaki yerleşim birimlerinin yerel yönetimlerce yapılmasına karşın köylerde bu mücadelenin yapılmaması nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşandığı bu haşerelerle mücadele edilmesi istendi.

Meclis üyelerinden bazıları haşerelerle mücadele konusunun öncelikle Sağlık müdürlüğü’nün yetkisinde olduğunu belirttiler. Bazı meclis üyeleri de bu konunun öncelikle Çevre ve Sağlık komisyonu ile maliyeti nedeniyle de bütçe komisyonunda görüşülmesini istediler. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata’da bu teklifin öncelikle komisyonlarda görüşülmesi konusunu oylamaya sundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

AVLAK SAHALARI
İl Genel Meclisi’nde ayrıca Karakaya Baraj Gölü sahasındaki 6 ayrı avlak bölgesinin kiralanması konusu da görüşüldü.

Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından avlak bölgelerinin korunması ve kaçak avlanmanın da önlenmesine yönelik olarak Doğanyol ilçesinde 1, Kale’de 1, Battalgazi’de 3 ve Arguvan’da da 1 adet avlak sahasının 5 yıl süreyle kiralanması meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Avlak sahalarının kiralama süresinin sona ermesi nedeniyle yeniden ve 5 yıl süreyle kiralanması konusunda meclis üyelerine verilen bilgide bu bölgelerde yapılan komisyon çalışmalarında kaçak avlanmanın olduğunun bazı bölgelere Diyarbakır ve Elazığ’dan bile gelerek balık avının yapıldığının bölge halkı tarafından kendilerine iletildiği kaydedildi.

Daha sonra 6 adet avlanma sahasının kiraya verilmesi konusunda İl daimi Encümen’e yetki verilmesi konusu kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata toplantıdaki konuşmasında ihtisas komisyonlarında görev yapanların, komisyonlarına ilişkin konularda daha etkili çalışmak ve bu çalışmaların şeffaf ve katılımcı olası içinde konuyla ilgili olarak Milletvekilleriyle, Belediye başkanlarıyla veya ilgili müdürlüklerle veya muhtarlıklar ve Kaymakamlarla da görüşmelerinde büyük yarar olacağını söyledi.

HABER-FOTO:Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız