SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyler Mahalle Oldu Diye mi?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:36
Köyler Mahalle Oldu Diye mi?!
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ kapsamında çiftçilere sağlanan makine ve ekipman desteği sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 

Sonuçların açıklanmasından sonra Malatyalı çiftçiler, tebliğde desteklenecek makine ve ekipman listesinde yer almasına, yapılan yoğun başvuruya ve başvuruların kabul edilmesine rağmen Malatya’da 1 bahçe traktörü için bile hibe desteği sağlanmamasına sert tepki göstermişti. Çiftçiler Elazığ ve Adıyaman gibi çevre illere sağlanan yüksek bütçeleri örnek göstererek bu konuda Malatya’ya üvey evlat muamelesi yapıldığı yönünde eleştiri getirmişti. 

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Ali Selvi, Malatya’nın kırsal kalkınma hibe desteklerinden bu kadar alt düzeyde yararlandırılmasını, ‘Bize gelen ödenek bu kadardı’ şeklinde açıkladı. 

Yeni Malatya Muhabiri’nin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, özellikle Malatya’da yoğun bir başvuru olmasına rağmen tek bir bahçe traktörü verilmemesini şu sözlerle gerekçelendirdi: “Bakanlığımız hibe destekleri için her ile bir bütçe ayırdı. Malatya’ya ayrılan bütçe dikkate alındığında şayet traktör vermiş olsaydık en fazla 40-45 çiftçimize traktör vermiş olabilirdik. Halbuki şimdi 356 çiftçimize değişik tarımsal üretim mekanizmaları açısından çok çeşitli makine ve ekipman için destek verdik. Yani biz bütçemizi Malatya’nın tarımsal potansiyeline ve çiftçilerimizin taleplerini dikkate alarak kullandırdık.” 

Köyler mahalle adını alınca kırsal destek de yok oldu

Bu arada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Malatya’nın çevre illere göre kırsal kalkınma hibe desteklerinden alt düzeyde yararlandırmasının asıl gerekçesinin Malatya’nın büyükşehir statüsüne dönüştürülmesinden sonra, köylerin mahalle statüsüne geçmesi ve bu yolla kırsal alanın kâğıt üzerinden yok edilmesi olduğu ileri sürülüyor. Bu duruma en çarpıcı örnek olarak Malatya-Adıyaman kıyaslaması veriliyor. Malatya için 2014 yılı kırsal kalkınma hibe destekleri kapsamında yaklaşık 1 milyon TL destek sağlanırken, Adıyaman’a sağlanan hibe desteği ise Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan tarafından yaklaşık 4 milyon 892 bin TL olarak açıklandı. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız