SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyler Susuz Ama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 20 köyü yazın kuraklıktan kurtarma kapasitesine sahip olan Çalgan Deresi'nin suyu yıllardan beri boşa akıyor.

Malatya merkeze bağlı Yaygın kasabasındaki Çalgan Deresi'nin üzerine gölet yapılması durumunda buradaki su kapasitesinin bölgedeki yaklaşık 20 köyün yazın su ihtiyacını karşılayabileceği kaydedildi.

Yaygın Belde Belediye Başkanı İrfan Karataş, "Aşağı yukarı 2-3 tane göletin ihtiyacını karşılayacak bir kaynak var. Bu suyun geçtiği noktalarda yaklaşık 20 köyümüz de yazın kuraklıktan dolayı sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Çalgan Deresi ile ilgili olarak DSİ'nin yaptığı bir proje olduğunu ancak bu projenin ödenek yokluğundan dolayı bekletildiğini belirten Karataş, söz konusu projeyle ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin ilgisi olduğunu ifade etti.

Karataş şunları söyledi:

"Bu bölgedeki köylerimiz su sıkıntısı çekiyor. DSİ derenin ölçümlerini yaptı. Burada gölet yapılsa bile buradaki suyun ancak yüzde 10'u bile gölete yetiyor. Gölet yapıldığı takdirde hem köylerimiz su sıkıntısından kurtulacak ve hem de Yaygın bölgemiz de bir katkı sunulmuş olunacaktır."

Karataş, bölgenin arazi pasının büyük bir gölet ya da küçük bir barajın yapılmasına çok müsait olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız