SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylere Yardım

A- A+ PAYLAŞ

'Bir Güneş de Sizinle Doğsun' kampanyası kapsamında kitaplar ve giyecek eşyaları köylülere teslim edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi tarafından, Malatya'da uygulamaya konulan kampanya kapsamında, Akçadağ ilçesi Hançerli köyü kültür evinin kitaplığını oluşturmak üzere köye gidilerek köy evinde yapılan söyleşiden sonra köy muhtarlığına ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere giyecekler ve kitaplar teslim edildi. Köyde konusunda uzman doktorlar tarafından sağlık taraması yapıldı.

ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, yaptığı açıklamada, "Malatya ve çevresindeki her yoksul okulda küçük de olsa bir kitaplık oluşturarak henüz ders kitapları dışında her herhangi bir masal, öykü ve hikaye kitabı okuyamamış çocukları okunmayı bekleyen kitaplarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Uyguladığımız proje kapsamındaki hedefimiz her ilçede en az bir köyün kitaplığını oluşturmak ihtiyaç sahiplerinin giyim ve kırtasiye gereksinimlerin sağlamaktır. Bu günde yönetim kurulu, üyelerimizle birlikte köyümüzün kütüphanesini kuruyoruz. Bu kütüphane cevre köylere örnek olabilecek bir kütüphane olmasını ve herkesin yaralanmasını istiyor ve diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hançerli köyü muhtarı Muharem Hazar ise "Sivil toplum örgütlerine örnek olan bu projeden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim. Her şeyi devletten beklememek gerek. Ama şu anda su sorunu, yol sorunu kanalizasyon sorunumuz var. Gerekli müracaatları yaptık ama bir sonuç alamdık. Sizler gibi devletimizin de bizleri görmesini isteriz. Uzakta olsa burada bir köy olduğunun hatırlanmasını isteriz, sorunlarımızın çözülmesini isteriz" dedi.

Köy muhtarlığı tarafından ADD Malatya Şubesi yöneticilerine, yardım ve desteklerinden dolayı bir plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız