SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyleri Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:24:01
Köyleri Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Köylere ziyaretlerde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’nın büyük şehir ile birçok kazanım elde edeceğini bildirdi.

Merkez köyler Göller, Karakaş ve Karaköy köylerini, beraberinde il başkan yardımcısı Murat Turgut ve Eyüp Sağlam, merkez ilçe başkanı Osman Güder, yönetim kurulu üyeleri Necmettin Özcan, Ayhan Baran ve Abuzer Altun’la birlikte ziyaret eden  AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, muhtarlar ve köy halkı ile toplantı yaptı. Öz, burada yaptığı konuşmada, “10 yıllık iktidar döneminde sağlıkta eğitimde, inşatta, duble yollarda nereden nereye geldiğimiz ortadadır. Çiftçilere verilen destek, geçen dönemde 9 milyon TL oldu. Hiçbir dönemde çiftçilerimize bu kadar destek verilmedi” ifadelerini kullandı.

“Malatya’nın büyük şehir olmasıyla Malatya’ya aktarılacak 350 milyon TL para söz konusudur. Köylere yıllık aktarılan para 8 milyon TL iken, büyük şehir yasası ile birlikte 5 kat artıp 40 milyon TL köylerimize harcanacaktır. Size yapılacak hizmetler, itfaiye, mezarlık kanalizasyon ve su gibi mecburi hizmetler olacaktır. Seçimden sonra büyük şehir için Allah razı olsun diyeceksiniz. Büyük şehir ile, ilçe ve merkez olmak üzere seçimlerde yüzde 75 ‘le almak zorundayız. Seçeceğimiz belediye başkanları donanımlı, samimi, bu işe görül vermiş vizyon sahibi halkın içinden olan birileri olmalıdır” diyen milletvekili Öz, Malatya’nın büyük şehir ile birçok kazanım elde edeceğini bildirdi.

Milletvekili Öz, “Göller, Karakaş ve Karaköy en büyük sorunu sulama suyudur. Göller’in sulama suyu projesi gündemimizdedir. Şayet Kapıkaya’dan alırsak, elektrik sarfiyatı olacak. Kapıkaya’da su debi 70 bin metre küptür. Bunun 40-45 bin metreküpü kendi alanları olan Hacı Yusuflar ve Şişman, Kapıkaya’dan sulanacak. Geriye kalan 30 bin metreküpü de, Göller, Karakaş ve Karaköy’e verebiliriz. Ancak bunun da elektrik masrafı var. Diğer bir çözüm yolu Yaygın Göleti’dir. Her dönem sez verildi ancak yapılmadı. Bizim iktidarımıza kısmetmiş. Suyun debisi yükselirse, eşit şekilde dağıtımını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Malatya’da yaşanan elektrik sorunundan da söz eden milletvekili Öz, “Sizin de malumunuzdur ki, Malatya’da elektrikle ilgili sıkıntımız mevcuttur. İdari yapıdan kaynaklandığını düşünerek, trafolar ve hatların yenilenmesini sağlayacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız