SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylü-Keklik Dostluğu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:54:30
Köylü-Keklik Dostluğu
A- A+ PAYLAŞ
 
Arguvan'da, kar yağışı nedeniyle aç kalan kekliklere köylüler sahip çıktı.
     
Yiyecek bulamayınca ilçeye bağlı Eymir köyüne kadar gelen keklik sürüsüne, köyde yaşayan Hasan Çelik ve İsmail Özalp bir süre önce yem atmaya başladı. Köye alışan kekliklere köyün diğer sakinleri de sahip çıktı. 
     
Hasan Çelik, AA muhabirine yaptığı konuşmada, keklik sürülerinin köye gelmeye başlamasıyla birlikte onlara yem atmaya başladıklarını söyledi. 
     
Kekliklerin zamanla köye alıştığını belirten Çelik, ''Köy halkımız da keklikleri çok sevdi. Aralarında güzel bir dostluk oluştu. Artık herkes keklik süreleri gelince köyün çeşitli yerlerine yem bırakıyor. Açlıktan zayıf kalan keklikler, köye gelmeye başlayınca güzelleşmeye başladılar'' dedi. 
     
İsmail Özalp de, Arguvan'ın diğer köylerinde de buna benzer güzel davranışların olduğunu belirterek, ''Kışın ağır koşullarının zorda bıraktığı hayvanlara böylesi bir yaklaşım, insani açıdan anlamlı ve önemlidir. Arguvan insanının hoşgörüsü bu açıdan örnek teşkil etmeli'' diye konuştu. 
     
     -Arapgir'de kanatlı hayvanlara balık artıkları bırakılıyor- 
     
Arapgir ilçesinde balıkçılık yapan Hüseyin Görgöz de, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan kanatlı hayvanlara balık parçalarını bırakarak, örnek bir davranış sergiliyor. 
     
İlçenin belirli merkezlerine balık artıklarını bırakan Görgöz, ''Günlük satılan balık parçaları ve kalan balıklarımı doğaya açık alana bırakıyorum. Kanatlı hayvanların faydalanmasını, aç kalıp nesillerinin tükenmemesini istiyorum'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız