SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köylü Maraba Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Darende ilçesini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Kiraz, CHP Darende İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, il yöneticileri ile birlikte Balaban kasabasını ziyaret ettikten sonra Yeşiltaş köyüne gelerek vatandaşlarla sohbet etti. Yeşiltaş köylüleri, “HES’lerle başımız dertte. Kayısı para etmiyor. Hayvancılık bitti. İki dana satan köylü bir ton saman alabiliyor. Bu şartlarda nasıl yaşam süreceğiz? Traktörlerimize mazot almaya gücümüz yok. Bahar geliyor kayısılarımıza nasıl bakım ve ilaçlama yapacağız? Gübre fiyatları ortada. Köylünün efendiliği kalmadı, köylü maraba oldu” diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Enver Kiraz ise, inek besleyen 1 kişinin günlük 5 lira zarar ettiğini iddia edip, "Bu hastalık yıllardır devam ediyor. Ama sizler aynı doktora gidiyorsunuz. Bir de doktorunuzu değiştirin farkı göreceksiniz. 100 haneli köyünüzde bize 13 oy çıkmış ama yine de bizler sizlerle beraberiz ve sizlerin sorunlarınızı gündeme getiriyoruz, getireceğiz de. Biz Malatya için varız, Malatyalı için varız. HES’ler yüzünden Yeşiltaş’ın yeşilliği gitmiş en verimli araziler sular altında kalmış. Ama sizlere de sorunlar karşısında duyarsız kalmayın her yerde benzer sorunları dinliyoruz. Anlattığınıza göre bir inek günde 15 kilogram saman yiyor samanın kilosu 1 lira sütü günlük 15 lira masrafı var. Günlük 10 kilogram süt alırsanız sütün kilosu da 1 lira. Kısaca günlük 5 lira zarardasınız. 1 tüp doldura bilmeniz için 40 kilogram kayısı satmalısınız. Sorun her geçen gün büyüyor, ama önlemini almaya çalışan yok. Ülkemiz sunu gündemlerle uyutuluyor” ifadelerini kullandı.

Kiraz, çiftçilerin ürettiğinin karşılığını alamadığını belirterek, "Bu sorun devam ederse köylerimizde göç de devam edecek. Ziyaretlerde bulunduğumuz birçok köyde gençler iş için büyük şehirlerin yolunu tutarken, köyde sadece yaşlılarımız kalmış” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız