SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köylü Memurun Kölesi Olmuş!."

0
Güncellendi - 2016-02-21 15:47:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanlığı, Haçova, Seyituşağı ve Koçdere mahallelerinin sorunlarını gündeme getirmek için eylem yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı, Haçova, Seyituşağı ve Koçdere mahallelerinin sorunlarını gündeme getirmek için Beylerderesi AKSA karşısında eylem düzenledi. Vatandaşların da destek verdiği eylemde, taş ocaklarına tepki gösterildi ve kavşak yapılması talebinde bulunuldu. Eylemde ilk olarak konuşan Seyituşağı Mahalle Muhtarı Yusuf Çiçek, yolda kavşak olmamasından dolayı can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyerek, yetkililere seslendi. Çiçek, “Köyümüze geçebileceğimiz bir kavşak yok. Bize dediler ki mühendis projeyi böyle sundu. Mühendis projesi sunduğu zaman 9 köyden hiç kimseye bir şey sorulmadı. Her birlikle oturulup konuşulabilirdi. Hani köylü milletin efendisiydi, şimdi köylü bir memurun kölesi olmuş. Bir memur ne diyorsa öyle yapılıyor. Bizim söz söyleme hakkımız yok mu? Bu yollardan geçen bizleriz. Araba bize çarpıp paramparça ettiğinde bunun sorumlusu kim olacak. Yetkililerden rica ediyoruz, sorunlarımıza çözüm bulsunlar. Taş ocaklarının yüzünden ekin ekiyoruz tozdan topraktan ekinlerimizi kullanamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haçova, Seyituşağı ve Koçdere mahallelerinde yaşayan vatandaşların birçok sorunun olduğunu ifade eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, özellikle kavşak ve taş ocakları nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu kaydetti. Kiraz, “Bu hat üzerinde 9 köy var. Bu köylerin hepsinin ayrı ayrı sorunu var ama bugün ortak sorunları gündeme getireceğiz. Toprak kayması ve heyelandan kaynaklı olarak Haçova, Seyituşağı ve Koçdere köyleri buraya yerleştirildi. Ancak vatandaşlar, bu felaketlerden daha büyük sorunlar ile karşılaştılar. Bu vatandaşlarımızın, köylerine dönüş yapabileceği bir kavşak yok. Duble yol yapmakla övünüyorsunuz ama bir kavşak yapmayı unutuyorsun. Peki, buraya bir kavşak yapmak aklına gelmedi mi? Diyelim gelmedi, burada yaşayan vatandaşlar defalarca kavşak istediklerini yetkililere söyledi. Ne zaman buraya kavşak yapmayı düşünüyorsunuz, kaç aracın kaza yapmasını bekliyorsunuz, kaç kişinin ölmesini bekliyorsunuz? Eğer yol kavşağa el verişli değilse, bir yan yol açılabilir her türlü yöntem var yeter ki yapılmak istensin ama samimi değilsiniz ve bu soruna bir çözüm bulmuyorsunuz. Biz burada bir çağrı yapıyoruz, buraya acilen bir kavşak yapılması gerekiyor. Vatandaşlar güvensiz bir şekilde köylerine gidiyorlar. Ayrıca köylüler ve muhtarlarımız kavşak talebinde bulunduğunda şunu söylediler, ‘İleride MASKİ binası yapılıyor. Nasıl olsa orada bir devlet kurumu olacak ve oraya bir kavşak yapacağız. Sizde orayı kullanın.’ Ancak orası da yolu 2 buçuk kilometre uzatıyor. Sadece kurumlara bağlı olarak sorunlar çözülmez. Hizmeti bu anlayışla getiremezsiniz. Kavşak aciliyet gerektiren bir konu. Burada bir tek kaza olursa ve bir kişi hayatını kaybederse bunun sorumlusu kavşağı buraya yapmayanlardır” şeklinde konuştu.

“TAŞ OCAKLARI KÖYLERİN YÜREĞİNE YAPILIYOR”

Taç ocaklarıyla ilgili de konuşan Kiraz, taşın, toprağın talan edilmesine, ranta kurban edilmesine karşı olduklarını söyledi.

Kiraz, “AKP iktidarı döneminde 2004 yılında ÇED uygulaması ortadan kaldırıldı. Onun için önüne gelen köyün merasına, köyün taşına, toprağına, su kaynaklarının olduğu yerlere taş ocağı kurmaya başladı. Biz bu anlayışa karşıyız. Taşımızın, toprağımızın talan edilmesine, ranta kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Taş ocakları mahallelerin ve köylerin yüreğine yapılıyor. Bu taş ocakları su kaynaklarını vuruyor, bitki örtüsünü öldürüyor, ekilen biçilen ürünlere zarar veriyor, bunun yanında insan sağlığını da etkiliyor. Hepimiz buradaki tozlardan hastalanıyoruz. Sağlığımızın, geleceğimizin ve doğamızın dibine dinamit koyuyorlar. Bu iki soruna hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Buradaki taş ocaklarının sahibi A olur, B olur. İşletme sahibiyle hiçbir derdimiz yok. Bizim karşı çıktığımız şey bu sistem, dağımıza, taşımıza, meramıza göz diken sistem. Bu anlayışın karşısındayız ve mücadele edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali seydi ALPAY (8 yıl önce)
    Haberler çok detaylı yazılıyor. Biraz daha kısa ve öz olarak geçilebilir. Diye düşünüyorum. Selamlar...
    0
    0
    Yanıtla