SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylü- Mermerci Gerginliğinde Son Durum.. 3 Yaralı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kürecik bölgesi Şet yaylasındaki mermer işletmesi ile köylüler arasındaki gerginliğin son perdesinde, 3 köylü, av tüfeğiyle açılan ateş sonucu yaralandılar. Olayın ardından, bir grup köylü madenciler hakkında şikayette bulunmak için traktörün römorkuna binerek jandarma karakoluna gitti.

Köylülerin iddiasına göre, Kürecik- Gürkaynak- Durulova Köylerinin Şet Yaylası'nda mermer ocağında çalışan şirket, ocağın bulunduğu Şet Yaylası'ndaki hayvanların su içtiği çeşmeyi bozdu. Köylüler, çeşmeyi tamir etmeye çalıştıkları esnada ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda köylülerden Ali Aksoy, Kadir Aksoy ve Hüseyin Haney yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulansları ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ve Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köylüler, bölgede muhalefetlerine karşın mermer ocağı işletmesi yapan şirketin, su kanallarını bozduğunu, bu durumu Akçadağ Adliyesi'ne şikayet ettiklerini, adliyenin, bozan şirketin onarımını kararlaştırdığını, kendilerinin de onarım için bölgeye giderken, şirketin şantiyesi yakınından ateş açıldığını ve 3 kişinin vurulduğunu anlattılar.

Mermer Ocağı işletmecileri ise, köylülerin şantiyeyi bastığını iddia etti. Olaydan sonra, Durulova Köyü'ndeki yaklaşık 30 vatandaş, toplu halde Kürecik Jandarma Karakolu'na giderek, mermer ocağı çalışanları hakkında şikayetçi oldu.

Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olaydan sonra mermer ocağında çalışan bazı kişilerin, jandarma ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bölgede daha önce de, köylülerle şirket yetkilileri arasında gerginlikler yaşanmış, bir tartışmada şirket yetkilileri köylü grubunu korkutmak için silahla havaya ateş açmış, bundan kısa bir süre sonra da, şirkete ait araçlar, av tüfekli bir saldırıda tahrip edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız