SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylüler Şikayetçi Olunca

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:31
Köylüler Şikayetçi Olunca
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iki yerde yaşanan arıcılık sorunu nedeniyle jandarma nezaretinde keşif yapıldı. 

Merkez ilçe Battalgazi’ye bağlı Uluköy ile Gülümuşağı mahallelerine, mahalle dışından arı kovanı getirilip arıcılık yapılması nedeniyle köylü şikayetçi oldu. Bunun üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden görevliler, jandarma nezaretinde köye giderek, kovan sayısı konusunda inceleme ve keşif yaptı.

Uluköy Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Güngör, “Köyümüzün dışındaki arı üreticilerinin köye gelmesi için köylülerimizle arıcılar arasında bir anlaşmazlık çıktı. Onun için köylülerimizle birlikte kaymakamlığa dilekçe verdik. Dışarıdan gelen arıların köye girmemesi ve girişlerinin önlenmesi için şikâyette bulunduk. Battalgazi Kaymakamlığına ve Tarım İl Müdürlüğüne başvurduk. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğünden gelen ekipler jandarma kontrolünde sayım yapıyorlar. Bu sayım sonucunda köy sınırları içinde ne kadar arı olduğunu tespit çalışması yapılıyor. Köylünün şikâyeti ise kapasite fazlası arı geliyor. Köyümüzün bin civarında kovan potansiyeli var ancak bu sayı şu anda 2-3 bin civarındadır. Onun için köylülerimiz mağdur oluyor. Biz diyoruz ki kendi arılarımıza öncelik verilsin. Eğer bizim arılarımız az ise gene dışarıdan da arı gelsin ancak kontrollü olarak gelsin. Öncelik bizim köylülerimize kullanılsın. Fazla olan arılar kaldırılsın. Bir de düzensiz olarak arı kovanları konuluyor. Yol kenarlarına ve su kenarlarına kovan konuluyor. Bu da yaz sıcaklarında saldırgan olan arılardan tehlike meydana geliyor. Hayvanlar ve insanlar tehdit altında kalıyor” dedi.

Uluköy halkından arı üreticisi Mustafa Adak ise, “Bu köyde yaklaşık 3 bin civarında arı kovanı olduğunu tahmin ediyoruz. Sayıyı kayıtlı olmadıkları için net olarak bilmiyoruz. Ama bu köylü buradaki halk faydalansın istiyoruz. Eğer buradaki insanlar bu yaylada kalıyor ise bu şans onların olması lazım. Bu arazide onlara öncelik verilmesi gerekir Dışarıdan kimsenin arı getirmesini istemiyoruz. Köy de kendi aralarında bir anlaşmazlık ve şikâyet oldu. Diyorlar ki dışarıdan gelenler bunlar artık arılarını bal mevsiminden sonra mı kaldırırlar ne yaparlar bilmiyoruz ama bundan sonra buranın insanından başka kimsenin arı getirmesini istemiyoruz. Buralara kayıtsız dışarıdan arılar getiriliyor. Bunun önlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız