SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylüler Yolu Kesti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:59
Köylüler Yolu Kesti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da meraların kiralanmasına tepki gösteren köylüler, şehirler arası yolu 1,5 saat ulaşıma kapattı. Köylüler, Vali Ulvi Saran'ı suçlayan "Çek Elini M.Ulvi Saran" yazılı olan da dahil olmak üzere çeşitli tepkiler içeren pankartlar taşıdılar.
 
Doğanşehir ilçesinin Sürgü beldesi çıkışında toplanan Reşadiyeli köylüler, köylerindeki meraların başkalarına verilmesine tepki gösterip, Malatya-Adana karayolunu trafiğe kapattılar. Malatya Valisi Ulvi Saran ile görüşmek istediklerini ancak görüşemediklerini söyleyen köylüler, “Valinin buraya gelmesini istiyoruz. Bizim hakkımız olan meralarımızı kendi adamlarına veriyorlar” iddiasında bulundular. Sloganlar atan köylüler, “Eylemimiz yerini buldu. Yoldaki vatandaşlarımızı fazla bekletmeyelim” diyen muhtarı da tartaklayarak olay yerinden uzaklaştırdılar. Daha sonra olayla ilgili olarak Doğanşehir Kaymakam Vekili Akçadağ Kaymakamı Erhan Günay, köy muhtarı Doğan Arslan'ı arayarak yolun açılmasını istedi.
 
Sürgü, Erkenek ve Kurucaova belediye başkanlarının ve jandarmanın çabaları sonucu yol 1,5 saat sonra trafiğe açıldı. Eylem sırasında yalnız hastaların geçişine izin verilirken, yolda yüzlerce araç kuyruk oluşturdu.
 
HAYVANCILIK BİTİRİLİYOR..

Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da kiraya verilen meralar ile ilgili sorunu da meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, “Meraları kiraya vermek demek, insanları açlığa mahkum etmek demektir” dedi.
 
Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Malatya'da da meralar peşkeş çekiliyor. Malatya Akçadağ'da, Battalgazi'de, Yeşilyurt'ta, Doğanşehir'de meralar geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sözüm ona ihalelerle kiralandı. Meraları kırk dokuz yıl boyunca kiralamak, o bölgede yaşayan insanları açlığa mahkûm etmekle eş değerdir. Köylerde hayvancılık bitiriliyor. Özellikle Doğanşehir'e bağlı Dedeyazı köyünde, köyün içine kadar girmiş arazi, mera kiralandı. Köylü hayvancılık yapamaz duruma geldi. Yani bu ihaleyi yapanlar diyorlar ki: "Siz hayvancılık yapmayın. Elinizdeki hayvanları, kuzuları, koyunları, inekleri satın. Gidin, o büyük ihaleyi alanların yanında çalışın."dedi.
 
Ağbaba “Özellikle son dönemde Malatya'daki dağlar satıldı, taşlar satıldı, topraklar satıldı. Tabii, biliyorsunuz, Malatya'da bütün kurumlar, üreten kurumların hepsi satıldı; Tekel'i, Sümerbank'ı, Şeker’i peşkeş çekildi. Şimdi de meralar peşkeş çekiliyor” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız