SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köylüler Zenginleşecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:47
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinde, AKP ilçe danışma toplantısı yapıldı. 

AKP ilçe danışma toplantısına; AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Pütürge İlçe Başkanı Hüseyin Aldemir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'nın da içinde bulunduğu 13 ilin büyükşehir statüsüne kavuşmasının bir reform niteliğinde olduğunu söyleyerek, "Ülkemiz ve Malatyamız için hayırlı olsun" dedi.

Tüfenkçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen ve Cumhurbaşkanı'na gönderilen Büyükşehir Yasası'nı değerlendirerek, "AK Parti, ülkemizde birçok alanda büyük reformlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Kanunu da bu reformlardan biridir. Bu kanunla belediye, hizmetlerinde çağ atlayacaktır. Bu kanunla köyler kalkınacak, köylüler zenginleşecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 vizyonunu şekillendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel yönetimlerden gelmiş olmasının da ülke açısından büyük şans olduğunu belirten Tüfenkçi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye, yerelleşmenin önemini kavrayan, bu konuda önemli adımlar atan bir ülke haline gelmiştir. Yerel yönetimler alanında yaptığımız reformlara bir yenisini daha Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ekledik. Belediyecilik adına yapılan bu iş bir reformdu" dedi.

Tüfenkçi, artık şehir merkezindeki vatandaş kadar köydeki vatandaşın da yerel hizmetler konusunda, kendisine gelen ve gelmeyen hizmetler konusunda hesap sorabileceğini kaydetti. Eskiden köydeki vatandaşın sadece muhtarı ve il genel meclisi üyelerini seçtiğini anlatan Tüfenkçi, "Şimdi muhtarı ve büyükşehir belediye başkanını, büyükşehir belediye meclis üyelerini, ilçe belediye başkanını ve ilçe belediye meclis üyelerini de seçecek. Yani demokrasi yerelde başlar hedefi, bu yeni yasayla artık daha da güç kazanıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız