SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylünün Taşocağı Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:26:56
Köylünün Taşocağı Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da mahallelerine taş ocağı kurulmasını istemeyen vatandaşlar, 3’üncü kez bölgeye giderek protesto gösterisi yaptı. 

Battalgazi İlçesine bağlı Beydağı Mahallesi (Mamurek Köyü) sakinleri, mahalle sınırlarında bulunan Naldöken Dağı’nda taş ocağı şantiyesinin kurulmasına ilişkin eylem yaptı. Mamurek sakinleri taş ocağını köylerinde istemediklerini yenilerken, yetkililere seslerini duyurmak istediler.

Traktörleri ile Mamurek Köyü meydanında toplanan köy sakinleri daha sonra taş ocağının kurulduğu bölgeye yürüyerek eylem yaptı. Genç yaşlı birçok vatandaşın katıldığı eylemde, “Dünya genelinde doğaya ve insana saldırılar durdurulsun”, “Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz Naldöken Dağı havamızdır, nefesimizdir yok edilemez” pankartları taşıyarak “Doğanın dili sözü olacağız” sloganı attılar.

Yapılan taş ocağı üzerinde bulunan kara yoluna çıkan kalabalık burada basın açıklaması yaparak yetkililere seslendi. Mamurek Mahallesi sakinleri adına konuşan Rasim Toprak, “Bizler Mamurek halkı olarak yöremizin Naldöken Dağı’nda çalışır duruma getirilmiş ve şuan aktif olarak çalışmakta olan taş ocağının yöremize ve insanımıza yansıtacağı kimyasal ve zararlı maddelerin, bu günlerimizi ve yarınlarımızı etkileyeceği, hayatımızı engelleyeceği bilinen bir gerçek ve kaygıdır” dedi.

Mamurek Naldöken Dağı’nda kurulan taş ocağını ve mucur tesislerini hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini belirten Toprak, “İlgili belediyenin bu elverişli coğrafyayı bir taş ocağı uğruna kimyasallarla yok etmesini doğru bulmuyoruz. Doğaya yaptıkları saldırıyı dünya halklarının ortak görüşüyle kınıyoruz” diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme, çeşitli siyasi partiler de destek verdi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız