SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köylüyle Görüşmemişler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:42
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Kavacık köyü CHP ile AKP arasında polemik konusu oldu. Köye giden CHP milletvekili Veli Ağbaba, CHP'nin dile getirdiği sorunlardan sonra köye giden AKP'lilerin köylülerle görüşmediği iddiasında bulundu.

Ağbaba'nın konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya  Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan İlçesine bağlı Kavacık Köyü'nde incelemelerde bulundu. Kavacık Köylüleri ‘suyumuz kirli, evlerimiz yıkılıyor,yeşil kartlarımız iptal ediliyor, AKP’nin yöneticileri köyümüze gelmişler ama  bizimle  görüşmediler” dedi. 

Hekimhan Kavacık Köyü CHP ve AKP arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba geçtiğimiz hafta Kavacık Köyü'nün sorunlarını gündeme getirmişti. AKP İl Yöneticileri ise CHP Yöneticilerinin köyü  görmediğini ve  Ağbaba’nın yanıltıldığını söylemişlerdi. Bunun üzerine CHP Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı , Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileri ile birlikte Kavacık Köyü'nde incelemelerde bulundu.Köylüler Ağbaba'nın Mecliste dile getirdiği tüm sorunları fazlasıyla  yaşadıklarını belirterek AKP'lilerin sorunlarıyla ilgilenmediklerini  ifade ettiler.

“KAVACIKTA SAĞLAM EV YOK”

Kavacık Köyü sakinleriyle yıkılan evleri ve hastalık saçan su kaynağını gezen Ağbaba’ya köylüler mecliste dile getirdiği olumsuzluklardan çok daha fazlası olduğunu belirterek  “AKP’nin bir  milletvekili söz verdi , ‘suyunuzu çıkaracağım’ dedi. Kendi köyünün yolunu asfaltladı, suyunu çıkardı. Ama bizim köy aynı.  Kavacık’ta sağlam ev yok. 1 ev sağlam onun dışındaki evler yıkılıyor. Köye gelen herkes bunu görebilir” ifadelerini kullandılar.

“YEMİNLE SÖYLÜYORUZ”

Kavacıklı bir köylü “Yeminle söylüyoruz; suyun ana kaynak yerinde hayvanlar yatıyor. Hayvanların içtiği sudan biz de içiyoruz. Köyümüze gelen su 10 yerden kırık. Sudan koku geliyor. Hastalanacağız” derken, bir başka köylü ise “AKP’liler gelip evime bakmadı bile. Dün gece çökecekti hanımımı zorla dışarı çıkardım. ‘Evinizi mühendislik kurallarına göre yapmamışsınız o yüzden yıkılıyor’ dediler. Gelip görsünler ne yaşadığımızı” şeklinde konuştu.

“YEŞİL KARTIMIZ İPTAL OLDU”

Bir başka köylü “7 tane çocuğum var. Hem kendi adıma hem de babamın adına kredi çektim. 10 hayvan aldım  Kredi çekip hayvan almama rağmen yeşil kartım iptal oldu.  Benim bu 10 hayvandan başka gelirim yok. Malatya’ya gitsem bu hayvanlar ne olacak? Bana malzemeyi versler ben kendim evimi yapayım. Evde tansiyon hastası hastam var. Yeşil kart iptal edildi. Hastaneye gidemiyor. İlaç bile alamayacağım. İnanmayanlara raporu da , ilaçları da gösterebilirim. Çocuğum ortaokulu bitirdi parasızlık yüzünden liseye gönderemedim.”dedi.

“ÇADIR BİLE VERMEDİLER ”

Kavacıklı başka bir köylü “Geçtiğimiz günlerde Kaymakam geldi. Köyü dolaştı. ‘Burada heyelan yok. Buraya yapacak bir şeyimiz yok’ dediler. Daha sonra da AKP’liler geldi. Devlet buraya ev yapamaz. ‘Şehire 5 katlı evler  yapalım oraya taşıyalım’ dediler. Biz hayvanlarımızı nasıl götüreceğiz. şehire nasıl gideceğiz. Orada nasıl geçineceğiz.” Derken, başka bir köylü ise “Bir çadır istedik o çadırı bile vermediler. Evlerimiz yıkılıyor. 10 nüfusumuz var , bir odada yaşıyoruz. Muhtarın evi bile aynı. Çatlaklar var. Üzerini sıvayıp oturuyor.” Dedi.

“AKP’LİLER GELSİN YÜZYÜZE GÖRÜŞELİM”

Yaşlı kadın bir köyü “Çocuklarımın 3’ü de okuyor. Biri burs parası ancak alabiliyor. Eşim Kıbrıs Gazisi. Felç. Yatalak.  Çok zor durumdayız” dedi. Başka bir köylü ise “Biz AKP’lilerle görüşmedik. Gelsinler AKP’lilerle yüz yüze görüşelim. Bizim evimize uğramadılar bile.” İfadelerini kullandı.

“AKP’LİLER SAYEMİZDE İLK KEZ KÖYÜ GÖRDÜ”

CHP Milletvekili Ağbaba ise köyü dolaştıktan ve köylülerle görüştükten sonra yaptığı değerlendirmede;  “İlçe başkanlarımız köyleri dolaşıyor. Her gittikleri köyden bize rapor veriyorlar. Sizin köyünüze de gelmişler. “İçme suyumuz  kirli. Köyde 1 tane sağlam ev var. Hayvanlarımız yokluktan dolayı aç. Kanalizasyon yok. Adımıza inek olduğu için yeşil kartımız iptal ediliyor” demişsiniz. İlçe başkanımız da bize aktardı. Ben de Malatya’nın  Milletvekili olarak oy versin vermesin herkesin sorununu TBMM’de gündeme getiriyorum. Meclis gündeminde bu sorunlarınızı dile getirdim.  ‘Köylüler haklarını helal etmiyorlar’ dedim. Bizim bu konuşmamızın ardından  AKP'liler köyü ziyaret ettiler. Bu bile hayırlı bir iş. Sayemizde AKP'liler ilk kez  köyünüzü gördüler. “Köyün sorunları yok. İlçe başkanı köyü görmeden Milletvekilini yanıltmış” demişler.  Ben mi doğruyu söylüyorum AKP’liler mi ?  Köylüler çadır istemiş çadır bile vermemişler. Bizim amacımız sorun çözmek. Kavacık’ta da evler yıkılıp can kaybı olmasın diye uğraşıyoruz. Kavacık Köyü'yle ilgili birileri yalan söylüyor ama bu ne biziz ne de köylüler. AKP'nin yöneticileri CHP'yi suçlayacaklarına gelip Kavacık'taki rezilliği görsünler" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız