SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köylüyü Rahatsız Edemezler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:52
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte Akçadağ ilçesine bağlı Gölpınar köyünü ziyaret etti. Şahin, Sultansuyu ve Çat Barajı'ndan alınan suyun kapalı sistemle kullanılmasıyla birlikte, en az 50 yıl kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını kaydetti. 

Gölpınar köyünde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Milletvekili Şahin, köy muhtarı ve köylülerle görüşerek köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Köylülerin sorunlarını tek tek not eden Şahin, sorunların en kısa sürede çözülmesi için kurum yöneticileriyle telefon görüşmeleri yaptı.

Milletvekili Şahin, sulama suyuyla ilgili sıkıntı yaşanmaması için tarımda kapalı sisteme geçmenin önemini anlattı. Şahin, Sultansuyu ve Çat Barajı'ndan alınan suyun kapalı sistemle kullanılmasıyla birlikte en az 50 yıl kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını ve kapalı sistem sulamanın devletin birinci öncelikleri içerisinde yer aldığını söyledi.

Köylülerin özel bir şirket tarafından kiralanan mera alanının birtakım zararları olduğunu ifade etmeleri üzerine Milletvekili Şahin, şunları kaydetti:

"Biraz önce arkadaşlarımızın vermiş oldukları bilgilerden hareketle, özellikle burada yapılan bir mera çalışmasının var olduğunu öğrendik. Meralar bugüne kadar belki çok atıl bir şekilde bekliyordu. Ancak meraların ekonomiye kazandırılması, bölge insanımıza artı katma değer sağlaması, ülkenin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla kiralandı. Bizler hiçbir zaman için birilerinin keyfi için köylülerimizin zerre kadar rahatsız edilmesini istemeyiz. Bunu ne Başbakanımız ister ne biz isteriz. Bu konuda bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar şahitli, ispatlı meydanda. Meraları işleten arkadaşlarımız kim olursa olsun kendilerinin mutlaka bölgeye yatırım yapacakları zaman birtakım taahhütleri vardır. Yapılan protokol vardır. Protokolle alakalı çevreye, köye, yola, kanallara, havaya vermiş olduğu zararlar varsa, bunların mutlaka tolere edilmesi gerekir. Hiçbir firma yetkilisinin köyümüzün alanını kullanırken köylülerimizi rahatsız etme gibi bir lükslerinin olmadığını bilmeleri gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız