SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koyunculuğu Geliştirme Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde damızlık koçlar dağıtıldı.
İlçe tarım müdürlüğü hizmet binasında koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında kangal tipi Akkaraman ırkı damızlık koç hak sahiplerine dağıtılması programında bir konuşma yapan ilçe tarım müdürü Recep Eroğlu, hayvancılığın önemini anlattı.

Eroğlu, "Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından Malatya İl Özel idaresi desteklemeli olarak hazırlanan koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında Malatya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı ilçelerimizdeki damızlık ihtiyacını karşılamak üzere Sivas ili Ulaş Tarım işletme müdürlüğünden kangal tipi Akkaraman Irkı damızlık koçların temini yapılmıştır. Adeti bin TL tutarındaki damızlık koçların bedelini yüzde 60'ı il özel idaresinden ve yüzde 40'ı da hak sahiplerinden edinerek
ilçemizde 4 üreticiye kişi başı 2 adet olmak üzere toplam 8 adet damızlık koçun dağıtımı yapılarak bu şekilde sürüle katılacak olan damızlık koçlar, koyun sürülerinin gelecek nesillere et, süt, ve döl artışı sağlanacaktır" dedi.

Dağıtım törene ilçe kaymakamı Ercan Turan, İlçe belediye başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçe Garnizon Komutanı Hakan Geref, Askerlik şube başkanı Levent Aksoy, daire amirleri ve hak sahiplerini katılımı oldu. Kura çekilerek hak sahiplerine damızlık koçları ilçe kaymakamı Ercan Turan hak sahiplerine hayvanları teslim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız