SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köyünde Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Görev yaptığı Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde ilköğretim okulunda meydana gelen olayda 56 yaşındaki öğretmen Necati Kumaş tarafından susturucu takılı tabancayla öldürülün 37 yaşındaki öğretmen Hüseyin Cebe, Akçadağ ilçesi Kürecik- Kepez köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu arada, katil zanlısı tutuklanırken, olayın meydana geldiği okulda da tepkiler sürüyor.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ..
Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı diğer sendika üyesi ve yöneticileri ile birlikte kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze töreninde, zaman zaman çeşitli sloganlar atılarak, cinayete tepki gösterildi.

Kalabalık grup, "Katiller halka hesap verecek", "Çeteler halka hesap verecek", "Şehitler ölmez", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı.

Bu arada, öldürülen öğretmen Hüseyin Cebe'nin yakın akrabası Doğan Cebe basın mensuplarına, "Olayı bir psikopata yüklemeye çalışıyorlar. Bu bir psikopat işi değildir. Eli silahlı adamın okulda ne işi var. Bir okula o psikopat sokulur mu?" şeklindeki iddialarda bulundu.

Hüseyin Cebe'nin cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Cebe'ni yakınları mezarı başında fenalık geçirdi. Cenaze töreni sonrasında mezara karanfil bırakıldı.

OKULDA YAS VE TEPKİ..
Öte yandan Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde bir öğretmenin meslektaşı tarafından öldürülmesi sonrasında Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda öğrenci velileri de tedirgin oldu. Cinayetin ardından veliler çocuklarını okula kendileri getirirken, öğrenciler ise kendi aralarında sadece cinayeti konuşuyor.

Edinilen bilgiye göre, okul yönetiminin talimatı sonrasında öğretmen ve okul görevlileri basın mensuplarına açıklama yapmadı. Cinayetin ardından psikolojisi bozulan veliler de, olaydan etkilendikleri için bundan sonra çocuklarını kendilerinin getirip götüreceğini söyledi.

Ölen öğretmenin ardından gözyaşı döken veliler, "Çocuklarımız artık tek başına uyuyamıyor. Bir cinayete tanıklık ettiler. Çok sevdikleri öğretmenleri gözlerinin önünde öldürüldü. Geceleri yalnız yatamıyorlar. Bizler de korku içerisindeyiz. Çocuklarımızı eğitim için gönderdiğimiz okulda cinayet işleniyor. Bir eğitimci elinde silahla meslektaşını öldürüyor. Çocuğumuzu okula gönderirken korkuyoruz. Acaba bu olay başka olaylara sebeb olur mu? Sınıfa ve sırasına kadar kendi elimizle bırakıyoruz. Okul bitiminde de gelip okuldan alıyoruz" dedi.

Bazı öğrenci velileri de öldürülen Hüseyin Cebe'nin okuldan ayrılmak için tayin istediğini öne sürdü. Okul bahçesini dolduran verilere öğretmenler tarafından son durum hakkında bilgiler verildi. Okul önünde ve bahçesinde gruplar halinde toplanan öğrenciler, birbirlerine tanık oldukları cinayeti anlattı.

Bu arada Necati Kumaş’ın (56), meslektaşı Hüseyin Cebe’yi (36) öldürmesinin nedeni tam olarak belirlenemedi. Olay sırasında Cebe’nin yanında bulunan öğretmen Serdar Şimşek şunları söyledi: “Necati ile karşılaştığımızda elindeki dosyayı yere atıp silahı önce bana doğrultup tetiği çekti. Silah ateş almayınca, ben ve Hüseyin bunu tabanca görünümü verilmiş çakmaklardan olduğunu ve şaka yaptığını zannettik. Sonra silahı Hüseyin’e doğrultup ateş etmeye başladı.”

Hüseyin Cebe'nin katil zanlısı Necati Kumaş, çıkarıldığı Gebze Adliyesi'nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız