SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kozluk Vadisi Milli Park Projesi Bitmek Üzere"

0
Güncellendi - 2016-09-24 18:27:22
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'i ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Arapgir kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, içerisinde barındırdığı kültürle de yetiştirdiği insanlarla Türkiye’ye Malatya’ya hizmet etme noktasında önemli değerler çıkarmış bir ilçemiz” dedi.

Bakan Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Arapgir İlçesi’ni ziyaret etti.

Cuma namazını ilçedeki bir camide kılan Tüfenkci, esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra ilçe kaymakamlığa geçti. Burada Arguvan Kaymakamı ve Arapgir Kaymakam Vekili Selçuk Yosunkaya, Bakan Tüfenkci’ye brifing verdi.

Ziyarette konuşan Bakan Tüfenkci, “Bildiğiniz gibi Arapgir kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, içerisinde barındırdığı kültürle de yetiştirdiği insanlarla Türkiye’ye Malatya’ya hizmet etme noktasında önemli değerler çıkarmış bir ilçemiz. Arapgir’in bulunduğu konum itibariyle Fırat Havza’sının önemli ilçelerinden birisi ve kalkınmada Fırat Havzasıyla birlikte düşünebileceğimiz ilçelerden birisi. Özellikle içerisinde barındırdığı tarihi mekanlarla buraların restore edilmesi ve kültürümüze kazandırılması ile beraber Malatya’nın içerisinde bulunduğu kültür destinasyonlarından birisi olacak ilçelerimizin başında gelmektedir. Bu noktada özellikle Malatya Hekimhan buradan Kuzey’e doğru ulaşım aksı içerisinde olması, çevre yolunun 16 kilometrelik kısmının kuzey güney yolu aksında bitirilmesi bunun 7 kilometrelik kısmının hizmete açılması, bunun da devamında esas önemli olan Arapgir’den Yazıhan Malatya’ya uzanacak 99 kilometrelik yolun 54 kilometrelik kısmı yatırım programında yer almamakta. Bizim için en önemli husus 2017 yatırım programına bu 54 kilometrenin de alınması, projesi zaten biten bir çalışma, ondan sonra da ihalesinin yaptırılması. Özellikle bu yolun açılması Malatya Arapgir ve Arapgir’den daha Kuzey’e gidecek ulaşım aksı açısından önemli bir kazanım olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KOZLUK VADİSİ MİLLİ PARK OLACAK”

Bakan Tüfenkci, Kozluk Vadisi’nin milli park olacağını kaydederek, “Özellikle yine Belediye Başkanımızın da uğraştığı Kozluk Vadisi Projesi’nin Milli Parklar içerisine alınarak değerlendirilmesi noktasında bir çalışma vardı. Bu çalışmayı nihayetlendirdik ve inşallah Milli Parklar içerisinde projesi bitmek üzere. Burada Milli Park olarak ilan edilecek” dedi.

tüfenkciarapgArapgir’in yurt problemi olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Arapgir’in önemli problemlerinden birisi yurt problemi. Burada tabi geçen sene FETÖ’den alınan ve KYK’ya yurt olma konusunda teklif ettiğimiz ama KYK’nın kabul etmediği bir yurt var. Bunun tekrardan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değerlendirilebilir mi, bunun çalışmasını bitirmek üzereyiz, inşallah oradan umutluyuz” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, “Emiroğlu Konağı’mızın müzeye çevrilmesi noktasında son aşamaya geldi ve müze olarak artık orası değerlendirilecek” dedi.

"SÖĞÜTLÜ ÇAY PROJESİ ÖNEMLİ BİR PROJE"

Bakan Tüfenkci, Söğütlü Çay projesinin Arapgir için nemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Söğütlü Çay Projesinde Devlet Su İşleri’nin olumsuz görüşüne rağmen biz Arapgir için önemini biliyoruz ve zeminin su kaçırması nedeniyle yapamayacaklarını ifade etmişlerdi ama mebran önerdik orada da mebranın dik yamaçlardan dolayı mümkün olmadığını ifade ettiler ama ben öyle tahmin ediyorum ki bunu bir şekilde çözmemiz lazım. Ya zemini kaydırarak çözmemiz lazım ya da yeni tekniklerle çözmemiz lazım. Çünkü o proje Arapgir için önemli bir proje” ifadelerini kullandı.

DEMİRCİLER ÇARŞISI’NIN RESTORASYONU

Arapgir için yapılacak projelerle ilgili detaylı bilgiler aktaran Tüfenkci, şunları söyledi:

“Yine Demirciler Çarşısı’nın restorasyonu konusunda sonuç aldık onu da hayata geçireceğiz. Biraz önce ifade ettiğimiz gibi Arapgir’in kültür merkezi olması noktasında bu tarihi binaların restorasyonu çok önemli. Çarşı ile beraber restorasyonu gerçekleştirdiğimizde hem oradaki küçük esnafımızın durumunu iyileştirmiş oluruz hem de Arapgir dışında gelen misafirlerimizin rahatlıkla gezebileceği mekanları oluşturmuş oluruz. Birde Arapgir’in önemli sorunlarından birisi meralar ve hayvancılığın desteklenmesi. Özellikle Tarım Bakanlığımızın yeni teşvikleri ile beraber aile bireylerine hayvan teşviki noktasında 20 başa kadar indirmesi özellikle bu yörelerimizdeki insanlarımız için önemlidir diye düşünüyorum. Yine Malatya’nın cazibe merkezi olması ile beraber desteklenecek sektörlerden birisinin küçükbaş hayvancılık olduğunu düşünüyorum. Bunun desteklenmesi gerekir. Yüzme havuzumuz yüzde 30 gibi tamamlandı. Bu da Arapgir için önemli projelerden birisi. Zannedersem kısa zamanda tamamlanacak ve Arapgir’deki gençlerin hizmetine sunulacak. Buradaki üniversitenin sosyalleşme ihtiyacı var ve burada yetişecek sporcuların da Malatya’yı yüzme dalında bir yere getirmek için gayretleri olacak.”

“HİZMETİ HALKA BULUŞTURUYORUZ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, devletine sahip çıktıkları için tüm ilçe halkına teşekkür etti.

Çalık, ilçeye çok önemli yatırımlar yaptıklarını anlatarak, ulaştırma çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İlçedeki hastaneye ek bina talebi bulunduğunu aktaran Çalık, bununla ilgili çalışmayı Sağlık Bakanlığının yatırım programına aldığını ifade etti.

Çalık, ilçedeki yatırımlara ilgili bilgi vererek, halkın kendilerine verdiği desteğini hizmet olarak halkla buluşturacaklarını kaydetti.

YOLDA KAVUN YEDİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Arguvan yol ayrımı üzerinde kavun-karpuz satan bir esnafın tezgahına da uğradı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte kavun yiyen Bakan Tüfenkci, esnafla sohbet etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkciarapgir5

tüfenkciarapgir4

tüfenkciarapgir6

tüfankciarapg

tüfenkciarapgir3

tüfenkciarapgir1

tüfenkciarapgir2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • HAMZA ÇALGAN (7 yıl önce)
    Haluk başkan ın Arapgire çok emeği var...Aynı şekilde Çetin hoca nın da çok emeği var. ..Onların adı hiç gecmiyor. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan Nerede? (7 yıl önce)
    Arapgir i Arapgir yapan sayın Haluk ÇÖMERTOĞLU Nerede peki. Bu kadar yetkili orada, bir kelime bile etmemisler başkan dan. Anlatilanlarin hepsi yürüyen işler yeni bir şey değil zaten. Anlamak çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Sayın Çakır, Horata Vadisi noldu?
    0
    0
    Yanıtla