SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kozluklu Haber Kanalı 24'te..

A- A+ PAYLAŞ

MalatyaHaber.com'un kurucularından Gazeteci Fuat Kozluklu, Ocak ayında yayına başlayacak olan haber kanalı 24'te "uzman muhabir" olarak görev yapacak.

Star Gazetesi'nin yeni patronajı tarafından kurulan, Ocak ayından itibaren Dijitürk, uydu ve kablolu kanaldan 24 saat süreyle haber yayını yapacak olan 24'te görev alan Kozluklu'nun yeni görevi ile ilgili olarak, www.medyaradar.com'da yer alan haber şöyle:

"..Haber kanalı 24 Irak'tan Afganistan'a, Bosna-Hersek'ten Kosova'ya, Etiyopya'dan İran'a, Romanya'dan Makedonya'ya, Almanya'dan Fransa'ya, kısacası 70 kadar ülkede tarihe tanıklık eden gazeteci Fuat Kozluklu’yu bünyesine kattı.Kozluklu sürpriz transferlerle yayına geçmeye hazırlanan 24’te “uzman muhabir” olarak görev yapacak.

Habercilik geçmişi birçok başarıyla dolu olan Fuat Kozluklu kim?

Gazeteciliğe 1982'de Malatya'da yerel gazete GÖRÜŞ'te başlayan ve Cumhuriyet, Yeni Asır, Sabah, Nokta Dergisi ile devam eden, 1988'den itibaren uluslararası basın-yayın kuruluşları için de çalışan Fuat Kozluklu, 1992 yılından itibaren ABD’nin başkenti Washington'dan bildirdiği haberlerle meslek yaşamını sürdürdü. TRT, Star, NTV, TV8 çalıştığı Türk televizyon kanalları oldu. Yabancı televizyon kanalları arasında ise Amerikan NBC, İngiliz Kanal 4, Alman ZDF ve CNN Amerika ile Reuters bulunuyor. CV'sinde 'çalıştığı radyo istasyonları' bölümünde ise TRT1, Power FM, BBC Türkçe, DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Radyosu Türkçe yeralıyor.

Kozluklu'nun televizyon dünyasında adını duyurduğu haberlerin başında ise terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini dünyaya duyurması geliyor.Fuat Kozluklu'nun bu tarihi haberi Dünya'ya duyuran ilk gazeteci olmasının yanı sıra, bir başka ilki de 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi sonrasında bölgeden canlı ilk yayını yaparak dünya televizyonlarına aktarması. Sırpların Arnavut nüfusa yönelik şiddetini 1999'da dünya televizyonlarına canlı olarak aktaran sayılı gazetecilerden Fuat Kozluklu söz konusu 3 ayrı ilkiyle NTV televizyonuna da tarihi bir prestij kazandırmıştı.

Bugün 41 yaşında olan Fuat Kozluklu, yerel muhabirlikten uluslararası gazeteciliğe uzanan kariyerinde foto muhabirliği ve kameramanlık ile internet yayıncılığı da yaptı. 1989 yılında bir çatışmada fotoğraf çekerken polisler tarafından kolu kırıldı. Bu olayı ve dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın olay sonrası açıklamalarını protesto amacıyla Başbakanlık binasına giderek protesto eylemi yapanlar arasında geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Bülent Ecevit de vardı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız